Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Διορισμένη τελικά η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός! - Ορκίζεται στις 19:00 - Ολα τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και το παρασκήνιο

Ο Παυλόπουλος αγνόησε Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου και έκανε τις τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς,ενώ ήδη ανέθεσε στην κυρία Θάνου τον σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για την προκήρυξη των εκλογών, καθώς μετά την παράδοση της τελευταίας διερευνητικής εντολής, από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι διαδικασίες πήραν το δρόμο τους.

Σήμερα δεν θα δοθεί απλά η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής
κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αλλά θα πραγματοποιηθεί και η ορκωμοσία της.

Πρώτα όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης και θα τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, καθώς οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προσέλθουν.Αυτή η εκδοχή,που θα είναι και η τελική απόφαση του ΠτΔ εξόργισε τα κόμματα της Ν.Δ.,του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ,αλλά κυρίως τον κύριο Λαφαζάνη και την κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον ΠτΔ
"Ο ΠτΔ ετοιμάζεται να παραβιάσει ξανά το Σύνταγμα γιατί έχει σκοπό να μην συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών- αντισυνταγματική δράση ΠτΔ και η ανάμιξή του σε τηλεφωνήματα με δανειστές και εκπροσώπους εκείνους που εκβιάζουν τη χώρα, αλλά και σε μη θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα από αυτά του λαού, αποτελεί ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά του ανώτερου θεσμικού παράγοντα."!

Ολα τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Πέραν της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, που δέχθηκε χθες τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία χαρακτήρισε θεσμικό ατόπημα την επιλογή της για τον Άρειο Πάγο, ακούγονται τα ονόματα των Χουλιαράκη και Μολυβιάτη για τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Μανιτάκης προορίζεται για το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας αναμένεται να πάρει ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή, στο υπουργείο Παιδείας θα τοποθετηθεί η Φρόσω Κιάου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος, στο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ ο Αντώνης Μανιτάκης θα αντικαταστήσει τον Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χατζηνικολάου για αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού ακούγεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και για κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ροδόλφος Μορώνης.

Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης που συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης. Πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Οικονομίας στη θέση του Γιώργου Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ χτες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αισθάνεται άνετα να δώσει στο λαό το λόγο να τον κρίνει για όσα πέτυχε και όσα δεν πέτυχε. Σημείωσε ότι επτά μήνες πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση, πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και πως εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής.

Είπε επίσης ότι μετά τη 12η Ιούλη το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom