Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Σάλος με τους συμβούλους του Βαρουφάκη - 125.000 ευρώ το μήνα ο κορεάτης Γκλεν Κιμ

Το “ψεύτικο” βιογραφικό και η... σχέση του με τον Σόιμπλε

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών,λαλίστατος και πολυπράγμων Γιάνης Βαρουφάκης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του υποσχέθηκε πως δεν θα γίνουν κομματικές προσλήψεις,ούτε θα προσληφθεί στρατός συμβούλων αλλά θα εκμεταλλευτούν το προσωπικό του ΥΠΟΙΚ!!!!

Αμ δε! Μόλις χτες γράφαμε:"Αποκαλύψεις για τους συμβούλους του Βαρουφάκη - Τους πλήρωνε το κράτος αλλά ουδείς γνωρίζει τις αμοιβές τους" κι έρχεται το ΒΗΜΑ της Κυριακής και πετάει τη χειροβομβίδα!

125.000 ευρώ το μήνα ο μισθός του ταλαντούχου νοτιοκορεάτη Κιμ Γκλεν και τέζα ο άνεργος κι ο συνταξιούχος κι ο μισθωτός,αλλά κι ο κυρ Νίκος που 'κλεισε το μαγαζάκι του...

Κύριος οίδε με τι ποσά αμείβονταν οι υπόλοιποι σύμβουλοι του κυρίου Γιάννης μας;
Μέχρι αυτή την ώρα ο λαλίστατος Βαρουφάκης δεν έχει απαντήσει στο δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος
Ζείδωρον

Ο ακριβοπληρωμένος σύμβουλος του κυρίου Βαρουφάκη
- Ο Κορεάτης οικονομολόγος εμφανίστηκε ως συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά ο τελευταίος... δεν έχει ιδέα!
- Έπεσαν από τα σύννεφα στελέχη της κυβέρνησης όταν τους ενημέρωσε ο Κορεάτης "εκλεκτός" του Βαρουφάκη ότι είχε συμφωνήσει να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως
- Όχι μόνο δεν έστησε το μηχανισμό EFSF, αλλά έπιασε δουλειά εκεί πέντε μήνες μετά την ίδρυσή του!
- Πλασαρίστηκε ως... ειδικός του ισλανδικού χρέους, αλλά ασχολήθηκε μόνο με τα capital controls της Ισλανδίας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τον Κορεάτη σύμβουλό του Γκλεν Κιμ ως έναν ειδικό με ένα πολύ βαρύ βιογραφικό

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο Κορεάτης οικονομολόγος εμφανίστηκε ως συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επιπλέον ότι έστησε το μηχανισμό EFSF και ότι δημιούργησε τον ESM, ενώ εμφανιζόταν και ως ειδικός που εργάστηκε για τη ρύθμιση του τραπεζικού χρέους στην Ισλανδία.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα, που παρουσιάζει το πραγματικό βιογραφικό του Γκλεν Κιμ, ο Κορεάτης δεν δούλεψε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς εργάστηκε ως απλός σύμβουλος άλλης υπηρεσίας, με έδρα την Φρανκφούρτη.

Επίσης, όχι μόνο δεν έστησε τον EFSM, αλλά πήγε στον οργανισμό πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του.Καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει και με την ίδρυση του ESM.

Όσον αφορά το ισλανδικό χρέος, εργάστηκε ως σύμβουλος, όμως, όχι για το χρέος, αλλά για την άρση των capital controls στη χώρα.

Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως!

Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι ελπίδες του για να εισπράξει το σύνολο του ποσού, το οποίο υπολογίζεται σε 375.000 ευρώ είναι να ισχύσει η πρόβλεψη στην ΠΝΠ για την αναδρομική πληρωμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom