Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος! - Πως αντιμετωπίζουμε τον καύσωνα - Οι κλιματιζόμενοι χώροι σε Αττική - Θεσσαλονίκη


Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες από 36-37 βαθμούς στα νησια του Αιγαίου ώς και 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Ελπίδα για ανάσα δροσιάς από την επόμενη εβδομάδα, αν και μικρή βελτίωση, με πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Η ατμόσφαιρα, κυρίως στην Αττική, είναι αποπνικτική, εξαιτίας της
υγρασίας αλλά και της άπνοιας.

Συγκεκριμένα, ο καύσωνας συνεχίζεται και την Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κατά τόπους η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμος ώς τέσσερα Μποφόρ και θερμοκρασία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί ώς 3 Μποφόρ και η θερμοκρασια θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα έχει πολλή ζέστη με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Ιουλίου και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το Σάββατο 1η Αυγούστου.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό στην Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom