Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Οι δηλώσεις Τσίπρα για την συμφωνία,που κανένας δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς λέει (βίντεο)

Κοντά δυο ώρες από τη λήξη της συνόδου κορυφής ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Δανειστών

"Η συμφωνία είναι δύσκολη, όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε τη χρηματοπιστωτική ασφυξία", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής.

"Πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων. Η συμφωνία είναι δύσκολη, όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, σχέδιο το οποίο είχε σχεδιάστεί στην εντέλεια το τελευταίο διάστημα.

Τέλος, καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μία βέβαιη χρηματοδότηση. γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά αφήσαμε μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

"Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλο τον κόσμο και αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη. Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης ταυτόχρονα όμως, ξέραμε από πριν, ότι η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη. Έχω την ελπίδα, ότι τόσο το αναπτυξιακό πακέτο, η αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα δημιουργήσουν την αίσθηση στους πιστωτές και στις αγορές ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν".

"Δώσαμε μια δίκαιη μάχη μέχρι τέλους. Αυτή τη φορά, θα πληρώσουν τα βάρη και αυτοί οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν ή είχαν βρέι τη δυνατότητα να ξεφύγουν. Τέλος, όσο σκληρά παλέψαμε για το καλύτερο δυνατό έξω, τώρα το ίδιο σκληρά πρέπει να παλέψουμε για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός. Η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις και αυτή είναι η υπόσχεση για τη νέα αρχή που ξεκινά από αύριο", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom