Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

“Βράζει” το Αγρίνιο για τις μεθοδεύσεις του Πανεπιστημίου Πατρών - Απόφαση Συγκλήτου για μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα


Όπως δυστυχώς αναμενόταν η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα τη μεταφορά των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην έδρα του ιδρύματος στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

To ζήτημα της χωροταξίας των τμημάτων ( Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) ήταν πρώτο στην ατζέντα της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Με το επιχείρημα πως η παραμονή των τμημάτων στο Αγρίνιο προκαλεί ακαδημαϊκά και οικονομικά προβλήματα, η Σύγκλητος της Πάτρας θα αιτηθεί από το υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει τη σχετική απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια ήταν η αναμενόμενη κατάληξη των διεργασιών των τελευταίων μηνών που μεθοδεύτηκαν από την Πρυτανεία της Πάτρας και την πρύτανη Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του Αγρινίου,ωστόσο πολλά θα κριθούν πλέον από την πολιτική βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Μέχρι τώρα ο υπουργός Αρ. Μπαλτάς απαντούσε πως δεν έχει τεθεί σχετικό αίτημα από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας. Τώρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του συνυπολογίζοντας πως η Αιτωλοακαρνανία βράζει από οργή για τις μεθοδεύσεις .

Θυμίζουμε πως χθες στη σύσκεψη στο Αγρίνιο αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα που θα παρακολουθεί το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων μέχρι την οριστική επίλυσή του, αποτελούμενη από εκπροσώπους φορέων της περιοχής ενώ και το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας τάχθηκε κατά της μεταφοράς των τμημάτων.

Όπως και να έχει μετά τη σημερινή απόφαση της Συγκλήτου η υπόθεση μπαίνει σε μια άλλη διάσταση και σε κρίσιμη καμπή και η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο σοβαρού πλήγματος.

Αναμένονται πλέον οι νέες αντιδράσεις των πολιτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του Νομού και ενδεχομένως κινήσεις που θα καταδείξουν την πάνδημη αντίδραση της κοινωνίας του Αγρινίου.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom