Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Το ψηφοδέλτιο του Δημοψηφίσματος και το Προεδρικό διάταγμα

Ενα ψηφοδέλτιο με πρώτη επιλογή το ΟΧΙ

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015,του οποίου η εκτύπωση βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη. Τα ψηφοδέλτια τυπώνονται με ευθύνη του Εθνικού Τυπογραφείου και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεσμεύεται για την έγκαιρη διανομή τους σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Το Προεδρικό Διάταγμα για το δημοψήφισμα έχει δημοσιευτεί στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεων και το ερώτημα είναι το ακόλουθο.

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25ης Ιουνίου και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Οσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ.

Οσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.»

Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Μετά την δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου για το δημοψήφισμα στο οποίο προτάσσεται το ΟΧΙ,έχουν διατυπωθεί πολλές αντιδράσεις μεταξύ των οποίων και του πρώην υπουργού και συνταγματολόγου Αντώνη Μανιτάκη.

Ο έγκριτος συνταγματολόγος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε:
«Η κυβέρνηση κάνει μια πολιτική υπόδειξη προς τους ψηφοφόρους. Αλλά την πολιτική υπόδειξη η κυβέρνηση την έχει κάνει ήδη, με την αρχική δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος έχει υποδείξει ότι επιλέγει το όχι.

Αρα εκείνο το οποίο θίγεται, δεν παραβιάζεται αλλά θίγεται, είναι η γνησιότητα της εκδήλωσης του λαϊκού φρονήματος με την υπόδειξη αυτή σαν προτεραιότητα του όχι.

Είναι μεροληπτική η διατύπωση και η κυβέρνηση επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είναι υπέρ του όχι και επομένως έτσι νοθεύει την αμερόληπτη πολιτικά στάση της,που οφείλει ως κυβέρνηση να έχει γιατί αυτή διεξάγει το δημοψήφισμα και επομένως η κυβέρνηση εκπροσωπεί το λαό στο σύνολό του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom