Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πετάει το μπαλάκι στο Υπ. Παιδείας η πολυπράγμων πρύτανης και επιτίθεται στον Δήμαρχο Αγρινίου


Εκανε ότι περνούσε από το χέρι της η πολυπράγμων κυρία Βενετσάνα Κυριαζοπούλου για να πάρει τα τμήματα από το Αγρίνιο και τώρα λυπάται για το χαμηλό επίπεδο των Αιτωλοακαρνάνων διότι αυτή είναι θεσμός!

Ξεκίνησε "πόλεμο" η κυρία,κατά σύμπτωση Πατρινιά, μεταξύ δύο γειτονικών νομών,που δεν έχουν κάτι να χωρίσουν και τώρα νίπτει τας χείρας της πετώντας το μπαλάκι στην Κυβέρνηση,την οποία... θα ενοχλήσει αργότερα γιατί τώρα έχει σημαντικότερα θέματα να λύσει και προφανώς τα σέβεται....

Σκεφτήκατε κυρία μου την περίπτωση να παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε το Πανεπιστήμιο ως έχει;ή μήπως η θεσούλα σας είναι πάνω από τους φοιτητές,τις οικογένειές τους και την πόλη γενικότερα του Αγρινίου;
Ζείδωρον

Διαβάστε σημερινό ρεπορτάζ από την εφημερίδα "Πελοπόννησος"
Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά των τριών τμημάτων του Αγρινίου στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας έδωσε κι επισήμως το σύνθημα της έναρξης του «πολέμου» μεταξύ των δύο νομών.

Επειδή το κλίμα είναι ήδη βεβαρημένο και τα λεκτικά βέλη έχουν εκτοξευτεί εκατέρωθεν προκαλώντας ενδεχομένως βαθιές πληγές, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλει άμεσα να πάρει θέση και να δώσει οριστική λύση στη διένεξη.

Η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου είναι ξεκάθαρη για το μέλλον των τριών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής της Πάτρας (Τμήματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων):
«Μετά από διεξοδική συζήτηση διαπίστωσε ότι η παραμονή των τμημάτων του πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο προκαλεί σοβαρά λειτουργικά και ακαδημαϊκά προβλήματα. Ως εκ τούτου αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει την μεταφορά των Τμημάτων αυτών με όλη την υλικοτεχνική τους υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών αφού ολοκληρωθεί ο στρατηγικός και χωροταξικός σχεδιασμός από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών».

Από την πλευρά της Πρυτανείας έγινε αντιληπτό ότι η απόφαση αυτή θα πυροδοτήσει περαιτέρω το τεταμένο κλίμα. Μάλιστα σε σχετικό ερώτημα της «Π» για το εάν είναι έτοιμη να διαχειριστεί τις νέες αντιδράσεις που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη απόφαση απάντησε:
«Εγώ προσωπικά δεν θίγομαι. Εάν ένας νεαρός δήμαρχος, ο οποίος έχει και φιλοδοξίες πολιτικές πιστεύει ότι μπορεί να ρίχνει τόσο το επίπεδο και να απευθύνεται σε θεσμό του Πανεπιστημίου, διότι εγώ εδώ δεν είμαι η Κυριαζοπούλου, είμαι η πρύτανις, να κουνάει το δάχτυλο ή να βγαίνουν διάφοροι και να δηλώνουν πράγματα χαμηλοτάτου επιπέδου, εγώ δεν θα απαντήσω. Η Σύγκλητος απαντάει με αποφάσεις της, εγώ δεν απαντώ προσωπικά και η ιστορία και η πορεία θα δείξει. Πάντως, λυπάμαι πάρα πολύ που κατέβασαν το επίπεδο τόσο χαμηλά οι πολιτικοί παράγοντες».

Ερωτηθείσα για την εγγύτητα του χρόνου υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης η κ. Κυριαζοπούλου απάντησε: «Η συγκεκριμένη απόφαση δεσμεύει και κατοχυρώνει εμάς ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απέναντι. Από κει και πέρα εντός της άλλης εβδομάδας, διότι τις ημέρες αυτές η Κυβέρνηση έχει να χειριστεί πολύ σοβαρότερα θέματα, θα στείλουμε την απόφασή μας στο υπουργείο κι αυτό θα αποφασίσει τι θα γίνει. Μπορεί το υπουργείο να αποφασίσει να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. Μπορεί να αποφασίσει να το ξανακάνει πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, μπορεί να το πάει στα Γιάννενα. Ας κάνει ό,τι θέλει. Εμείς δηλώνουμε τι δεν μπορούμε να κάνουμε».
http://www.pelop.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ το πλούσιο βιογραφικό της κυρίας Βενετσάνας Κυριαζοπούλου,το οποίο σε μας τουλάχιστον προκαλεί την απορία:πότε τα προλαβαίνει όλα αυτά;

update:Μπαλτάς: «Προς το παρόν δεν σκεφτόμαστε αλλαγή για το Πανεπιστήμιο»

O Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά προς τον οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή και οπωσδήποτε καμία αφαίρεση των τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου του Αγρινίου.

Του υπενθύμισε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά ότι καμία αλλαγή δε θα υπάρξει στο υφιστάμενο πλαίσιο και στον ακαδημαϊκό χάρτη του νομού. Του επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους Αιτωλοκαρνάνες.

Ο κ. Υπουργός μετέφερε στον κ. Καραγκούνη ότι τέτοιου τύπου αποφάσεις δεν μπορεί να γίνουν ad hoc και κατά περίπτωση. Διαβεβαίωσε ότι επί του παρόντος το υπουργείο δε σκέφτεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή. Δυστυχώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών ανατροπών στο πλαίσιο μιας γενικότερης συνολικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων με γεωγραφικά, οικονομικά και άλλα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom