Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ελληνικά αεροπλάνα made in Φλώρινα! (βίντεο)

Γνωρίστε το ελληνικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται στη Φλώρινα
Ο Άρχων είναι εδώ για να μείνει και τον "φτιάχνεις" και μόνος σου

του Χρήστου Δεμέτη
Ξέραμε τις πιπεριές Φλωρίνης. Τώρα μαθαίνουμε και τα αεροπλάνα made in Φλώρινα. Το πρώτο ελληνικό αεροπλάνο που μοιάζει εξωτερικά με STEALTH, είναι γεγονός.Πρόκειται για ένα ελαφρύ αεροσκάφος μόλις 200 κιλά, με κινητήρα μόλις 46 ίππων, μονοθέσιο, που μοιάζει με μαχητικό.



Κατασκευαστής του είναι ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αστυνομικός στο επάγγελμα που έχει τρέλα με την αεροναυπηγική. Στόχος της ζωής του ήταν να κατασκευάσει το δικό του αεροπλάνο, πράγμα που όπως φαίνεται κατάφερε και με το παραπάνω, μιας και το διαθέτει και προς πώληση.
Τα εξαρτήματα του αεροσκάφους, πωλούνται σε "κιτ" μαζί με οδηγίες για την συναρμολόγησή τους.

Το κιβώτιο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά, από την άτρακτο, μέχρι τα φτερά, το πηδάλιο και την ουρά, στην τιμή των 14.650 ευρώ.



Το αεροπλάνο και η διάθεση του εδώ

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο radioflorina.blogspot.gr, μάλιστα, ο κατασκευαστής βρίσκεται σε επαφές με αμερικανικές εταιρείες, που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ιδέα του.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος συνέλαβε την ιδέα κατά τη διάρκεια επίσκεψής σε ειδικό κατάστημα στον Καναδά. Εκεί, κάποιος τον παρότρυνε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αεροπλάνου με απλά, καθημερινά υλικά.



Το πρώτο αεροπλάνο που κατασκεύασε ήταν ξύλινο. Τα ξύλα που χρησιμοποίησε προέρχονταν από τα παλιά του έπιπλα, το κάθισμα που τοποθέτησε στη θέση του οδηγού ήταν ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τα μηχανικά του μέρη προήλθαν από έναν παλιό κινητήρα αυτοκινήτου.


Αν και, όπως δηλώνει, πολλές φορές πέρασε από το μυαλό του ότι το εγχείρημά κινδύνευε να χαρακτηριστεί ως "μία φαιδρή ιστορία για έναν τρελό".

Όταν ολοκλήρωσε την κατασκευή του "Λυγκιστή", όπως ήταν το όνομα του πρώτου αεροπλάνου, θεωρώντας ότι έχει εκπληρώσει το όνειρό του, δήλωνε πώς δεν θα επιχειρούσε κάτι ανάλογο στο μέλλον, ακόμη και αν του έδιναν 1εκ. ευρώ.

Δεν τήρησε όμως την υπόσχεσή του. Κατασκεύασε ένα δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Όταν πέταξε, η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη που κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή.

Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και χιλιάδες τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου, το αεροσκάφος κατασκευάστηκε και σε κανονικό μέγεθος, από αεροπορικό αλουμίνιο.
(Βίντεο και φωτογραφίες: radioflorina.blogspot.gr)
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom