Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Θύελλα αντιδράσεων για την Παναρίτη

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία με τους δανειστές και της τηλεδιάσκεψης με Μέρκελ και Ολάντ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την ομοβροντία αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ.

Το ζήτημα αυτό προκλήθηκε, μετά τη θετική εισήγηση Βαρουφάκη,
που βρήκε σύμφωνη μία μικρή μερίδα κυβερνητικών στελεχών, προκαλώντας την οργή βουλευτών που έσπευσαν άμεσα και έμμεσα να καυτηριάσουν την απόφαση αυτή, με τελευταίο τον γ.γ. της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά να κάνει λόγο για μία απαράδεκτη ενέργεια.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο προς το παρόν έχουν υπογράψει 43 βουλευτές.

Το σύντομο κείμενο αναφέρει:

«Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.»

Το κείμενο υπογράφεται μέχρι στιγμής από 43 βουλευτές, μεταξύ των οποίων από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Νίκο Φίλη και Θανάση Πετράκο και την αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου:

Αναλυτικά, το κείμενο υπογράφουν οι:


Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νίκος Φίλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.

Κλήση στο Μαξίμου...

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να έχει εκφράσει στον Πρωθυπουργό την ενόχλησή του για τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος. Με τον γνωστό αμφίσημο τρόπο του, ο υπουργός Οικονομικών δεν διέψευσε κατηγορηματικά τα σχετικά σενάρια - φήμες περί παραίτησης, αλλά τα χαρακτήρισε πρόωρα.

«Οι φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες», ανάρτησε ο κ. Βαρουφάκης στο Twitter.

Οι αντιδράσεις των πρωτοκλασάτων

Μεταξύ εκείνων που έχουν αντιδράσει στην επιλογή Παναρίτη είναι και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη η οποία έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η επιλογή Παναρίτη είναι προκλητική δοκιμασία των αντανακλαστικών του κόσμου της Αριστεράς, δυσάρεστη υπενθύμιση των μνημονίων και του εκβιασμού, παράταιρο βήμα στην προσπάθειά μας να κάνουμε την ελπίδα πράξη».
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom