Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αντε πάλι! Βαρουφάκης: "Μπορεί να υπάρξει φόρος στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ"!!!

Είναι η σειρά του Γιάνη μας σήμερα να μας τρομοκρατήσει...
Ξαναμασάει περσινά ξινά σταφύλια η υπουργάρα μας!
Δεν μασάμε ρε,πάρτε το χαμπάρι κι άι .......,αρκετά μας πρήξατε!
Κάντε ότι θέλετε,κόψτε και κεφάλια... δεν σας πιστεύει πια κανένας.
Κάντε τις κωλοτούμπες σας να τελειώνουμε,κατάντησε αηδία το πράγμα δεν το καταλαβαίνετε;
Ζείδωρον

- Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοικτό πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
- Ανοικτό επίσης και να φορολογηθούν οι αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών
- Στόχος σύμφωνα με τον ίδιο η ενίσχυση των συναλλαγών μέσω ιντερνετ
- Θα καταβληθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γιατί όπως είπε θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας


Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης να απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο φορολόγησης των καταθέσεων, όμως είχε μια άλλη βόμβα στο.... τσεπάκι του!

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί ένα τέλος στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ αλλά και από τα τραπεζικά γκισέ!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την επιβολή ενός τέλος στις αναλήψεις μετρητών προκειμένου όπως είπε να δοθεί κίνητρο στους φορολογούμενους να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους με πλαστικό χρήμα!

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι ανοίγει τη διαδικασία της διαβούλευσης για τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα καταβληθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γιατί όπως είπε θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για τις τράπεζες του εξωτερικού συζητείται να θεσπισθεί η υποχρέωση καταβολής φόρου 15% προκειμένου να εξασφαλίζεται η νομιμοποίηση τους ενώ δεν θα προβλέπεται υποχρέωση επαναπατρισμού τους.

Για τις αδήλωτες καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες προτείνεται η καταβολή φόρου 30% με τις ίδιες προϋπόθεσεις. Όσοι νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους θα απαλλάσσονται από διώξεις για λόγους φοροδιαφυγής όχι όμως και για ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.

Σε ο,τι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ο υπουργός Οικονομικών δε απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ακόμη και το καθεστώς φορολογίας καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom