Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι Σημίτης,Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου

Στις 13 Μαΐου θα καταθέσουν για τις μίζες
ΨΥΧΡΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο έφεραν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ως μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και υψηλότατα στελέχη της τότε κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου.

Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος εισήλθαν στο κτήριο από τον χώρο του υπόγειου γκαράζ, ενώ η Βάσω Παπανδρέου προτίμησε να μπει από την κεντρική είσοδο. Όπως αποφασίστηκε, στις 13 Μαΐου ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστούν εκ νέου στο Εφετείο προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις τους για τα εξοπλιστικά, ενώ στις 20 Μαΐου σειρά παίρνουν η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος καλούνται ως μάρτυρες για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικώνΗ αίθουσα του Εφετείου όπου συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκτάει έτσι έντονο… πολιτικό άρωμα «ικανοποιώντας» την επίμονη προσπάθεια του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψής του, τον Απρίλιο του 2012, είχε υποβάλει το ακόλουθο αίτημα: να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, της περιόδου του 1996-2000.

Ωστόσο, ουδέποτε έγινε δεκτή η πρόταση αυτή, τόσο στο στάδιο των ανακρίσεων όσο και κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης του. Ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια όμως, το αίτημά του βρήκε ευήκοα ώτα στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, κάτι που δέχτηκε και το δικαστήριο.

Η άφιξη της Βάσως Παπανδρέου
Η άφιξη της Βάσως Παπανδρέου

Στη δικαστική αίθουσα οι πρώην σύντροφοι του Άκη

Έτσι, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βλέπει από κοντά τους πρώην συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δικαστική αυτή υπόθεση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε επανειλημμένα ζητήσει την κλήση των πρώην... συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚΚι έχει, βέβαια, εξαιρετικό ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο πρώην υπουργός, αν θα θελήσει δηλαδή να υποβάλει ερωτήματα τόσο στον Κ. Σημίτη (αντίπαλό του και νικητή στην εσωκομματική μάχη του 1996 μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου) όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετέπειτα διάδοχό του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πολλές φορές ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώπιον του δικαστηρίου δεν έκρυψε την πίκρα του για τις αποστάσεις που κράτησαν από αυτόν οι άλλοτε σύντροφοί του. Κάποιες άλλες φορές άφηνε ευθείες βολές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ . Μένει να δούμε αν θα θελήσει επ’ ακροατηρίω να μιλήσει και να ρωτήσει για όλα….

Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου

Τα πολιτικά πρόσωπα που περνούν σήμερα από το βήμα του μάρτυρα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, και η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου. Το διο θα συμβεί και με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν σε μια περίοδο κατά την οποία γεννήθηκαν πολλά σκάνδαλα στο Υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΔεν ήταν λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που είχαν αφήσει να διαφανεί κάποιος αρχικός δισταγμός εκ μέρους ορισμένων εξ αυτών να προσέλθουν στη δίκη για τις μίζες, θεωρώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα τους έβαζε αναπόφευκτα στο ίδιο «κάδρο» με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Στη συνέχεια όμως, φαίνεται να επικράτησαν ψύχραιμες σκέψεις προκειμένου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δικαστηρίου και να καταθέσουν ως μάρτυρες. Βασική αιτία των ενστάσεων που φέρονται να είχαν ήταν το γεγονός ότι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν σε μία περίοδο κατά την οποία γεννήθηκαν πολλά σκάνδαλα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Εκείνο ωστόσο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή τους να προσέλθουν ήταν το ότι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να εμφανιστούν ότι αγνοούν την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να αποποιηθούν οποιαδήποτε σχέση με τα νοσηρά φαινόμενα που εξέθρεψαν τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, λέγοντας πως «το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει με βάση τις εισηγήσεις της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, συνεπώς δεν μπορούσε να ξέρει για τις μίζες που θα ακολουθούσαν».

Ως μάρτυρες έχουν κληθεί επίσης οι αρχηγοί των τριών όπλων το επίμαχο χρονικό διάστημα: Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom