Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Λύση εντός της Ευρώπης χωρίς να ματώνει ο ελληνικός λαός - Δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση - Η χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία για την Μέρκελ - Ισχυρά κέντρα της Ευρώπης μας είχαν στήσει παγίδα (βίντεο)

-Αν δεν επέλθει συμφωνία τη λύση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός
- Όποιος έχει πρόθεση για συμφωνία αφήνει τα "αγκάθια" για αργότερα
- Επιμένουν οι δανειστές στο email Χαρδούβελη
- Μίλησε και για τον Βαρουφάκη
- Το ασφαλιστικό θα το βρούμε μπροστά μας με ή χωρίς τρόικα

Από τις 23:30 απόψε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δίνει συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, "στον ενικό",όπου μιλάει για όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Η συνέντευξη συνεχίστηκε και μετά την 1η πρωινή ώρα,δείτε τα κυριότερα σημεία της:

Λύση εντός της Ευρώπης χωρίς να ματώνει ο ελληνικός λαός

«Εμείς δεν ήρθαμε να κυβερνήσουμε ερήμην της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής ετυμηγορίας. Είμαστε εδώ εξαιτίας αυτής της εντολής και θέλουμε να την τηρήσουμε αυτή την εντολή και να την τηρήσουμε όσο πιο πιστά γίνεται», δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό” ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε ότι «η εντολή που πήραμε είναι ρητή. Σκληρή διαπραγμάτευση. Να ματώσουμε για να σταματήσει αυτή η χώρα και αυτός ο λαός να ματώνει. Αυτή είναι η εντολή μας».

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε κάνοντας λόγο «για μία λύση που δεν θα επαναλαμβάνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, της μιζέριας και της λεηλασίας. Λύση που θα δίνει μία προοπτική και ταυτόχρονα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Δείτε το βίντεo


Δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, σε μία κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, εντούτοις δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν μπλοφάρουμε και πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες με υπευθυνότητα για το τι ακριβώς συμβαίνει, για το τι ακριβώς διεκδικούμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας, ποιες είναι οι προσδοκίες μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”.

Δείτε το βίντεο


Η χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία για την Μέρκελ
"Έχει διαφανεί ότι η καγκελάριος έχει πρόθεση για λύση" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Η κ. Μέρκελ αυτήν την περίοδο διαχειρίζεται δυο 'καυτά' θέματα που αφορούν τόσο στην πορεία της Ευρώπης όσο και το δικό της πολιτικό μέλλον" πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι "μία εξέλιξη ρήξης και χρεοκοπίας θα ήταν αποτυχία για την κυρία Μέρκελ, θα ήταν αποτυχία για την Ευρώπη αλλά θα ήταν αποτυχία και για εμάς".

Αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι "βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πολιτική της αδυναμία να παραδεχτεί ότι στην Ελλάδα ακολουθήθηκε για μία πενταετία, ένα πρόγραμμα το οποίο απεδείχθη αποτυχημένο. Ένα πρόγραμμα που δεν απέδωσε καρπούς, δεν έπιασε τους στόχους και σκόρπισε πόνο και απελπισία σε εκατομμύρια πολίτες, σε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες. Αυτό δεν είναι εύκολο το να αποδεχτεί".

"Αυτή τη στιγμη βρισκόμαστε σε μία σκληρή αντιπαράθεση, μια σκληρή διαπραγμάτευση" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η 20η του Φλεβάρη ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα καθώς όπως εξήγησε "πήραμε μία συμφωνία η οποία δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το mail Χαρδούβελη, τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση".

Δείτε το βίντεο


Ισχυρά κέντρα της Ευρώπης μας είχαν στήσει παγίδα

"Κάποιοι είχαν επιλέξει από πριν εσκεμμένα όχι να πάρουν εξάμηνη αλλά δίμηνη παράταση του προγράμματος ώστε η νέα κυβέρνηση από τα πρώτα της κιόλας βήματα να βρίσκεται να ναρκοθετημένο πεδίο και με την πλάτη στον τοίχο" είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό" ανέφερε ο Πρωθυπουργός ερωτηθείς εάν στήθηκε παγίδα στην κυβέρνηση από τους πολιτικούς της αντιπάλους.

"Και δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στην Ελλάδα σε συνεργασία με κάποια ισχυρά κέντρα στην Ευρώπη, όχι μόνοι τους έστησαν αυτή την παγίδα και την προπαγάνδιζαν κιόλας, ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση παρένθεσης. Και ακόμα ευελπιστούν σε αυτό. Προσδοκούν, καραδοκούν, καιροφυλακτούν να σκοντάψουμε αδιαφορώντας ότι αυτό θα σημαίνει και ότι η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες" τόνισε.

"Αναρωτιέμαι, υπάρχει έστω και ένας ευφυής πολίτης που να πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση που παρέλαβε αυτά που παρέλαβε είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία; Πότε προλάβαμε να καταστρέψουμε τα υπέροχα που είχαν χτίσει οι προηγούμενοι;

Όταν πηγαίνω στη βουλή και δέχομαι την επίθεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα ρίξεις τη χώρα στα βράχια και θα σε πάμε σε ειδικό δικαστήριο, τι είναι αυτό; Είναι προσδοκία αποτυχίας ή απειλής;" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο

Ο Τσίπρας για το χρέος: Όποιος έχει πρόθεση για συμφωνία αφήνει τα "αγκάθια" για αργότερα


"Ο λόγος για τον οποίο πήγαμε σε ενδιάμεση συμφωνία ήταν ότι θέλαμε στην πρώτη φάση να βάλουμε στο τραπέζι αυτά τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα βρούμε" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα βρούμε και πιστεύω θα έχουμε ενδιάμεση συμφωνία" τόνισε ο Πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε: "Αν βάζαμε από την πρώτη στιγμή εμείς το χρέος και από την πρώτη στιγμή η άλλη πλευρά το ασφαλιστικό και να κόψουμε συντάξεις όπως λένε, τότε δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας. Όποιος λοιπόν έχει πρόθεση για συμφωνία αφηνει τα 'αγκάθια' για αργότερα".

Δείτε το βίντεο


Επιμένουν οι δανειστές στο email Χαρδούβελη

“To email Χαρδούβελη που προέβλεπε την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, στην πραγματικότητα σημαίνει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις από 10% έως 90%. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ενδεχομένως καταργούσε το ΕΚΑΣ από 1/1/2016, ενδεχομένως και νωρίτερα. Αυτό το mail αποτυπώνει τις επιδιώξεις και τις επιθυμίες των δανειστών έτσι όπως προκύπτει από την πρώτη αξιολόγηση», δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο email Χαρδούβελη.

Δείτε το βίντεο


Ο Τσίπρας για τον Βαρουφάκη: Είναι "asset" για την κυβέρνηση και τη χώρα

"Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένα σημαντικό asset για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Είναι ένας οικονομολόγος που έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα απ' ότι την μιλάνε αυτοί", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Μιλάει τη γλώσσα της οικονομίας, βεβαίως έχοντας ριζοσπαστικές θέσεις και απόψεις , αντιλήψεις οι οποίες είναι δεδομένες" σημείωσε προσθέτοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν κάνει πίσω εύκολα, είναι έντιμος και επιμένει στις απόψεις του.

"Η διαπραγμάτευση δεν ανήκει σ' έναν ανθρώπο, ποτέ δεν άνηκε σε έναν άνθρωπο. Η διαπραγμάτευση έχει πάντα την ευθύνη του Πρωθυπουργού, ο Πρωθυπουργός είναι σαν τον προπονητή μιας ομάδας. Όταν κερδίσει η ομάδα, κέρδισαν οι παίκτες, αν χάσει θα φταίει ο Πρωθυπουργός. Και έχει και τη συλλογική ευθύνη" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας την απουσία του υπουργού Οικονομικών από το δείπνο στη Ρίγα, απάντησε : "Έχετε την αίσθηση ότι είναι στοιχείο της διαπραγματευτικής τακτικής;"

"Έχετε την αίσθηση ότι οι πολιτικοί ακόμα και αν βρίσκονται σε μια θέση ευθύνης δεν έχουν συναισθήματα;" συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επρόκειτο για δείπνο εργασίας.

"Η διαπραγματευτική στρατηγικής της χώρας δεν διαμορφώνεται από το αν κάποιος πήγε ή δεν πήγε σε ένα δείπνο. Διαμορφώνεται από τις θέσεις που παρουσιάζει κανείς στην κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης και της συζήτησης μέσα στα επίσημα και διεθνή φόρα" επισήμανε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: "Στόχος μου δεν είναι να ωραιοποιήσω. Έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα. Πιστεύω όμως ότι είναι όμως μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού, διότι μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού είναι να αποδομήσεις αυτόν που κάθεται απέναντί σου στο τράπεζι και διαπραγματεύεται".

"Mε τον Γιάνη Βαρουφάκη είμαστε σε αγαστή συνεργασία και εγώ όλο το επιτελείο το διαπραγματευτικό"¨είπε ο κ. Τσίπρας ενώ αναφερόμενος στη συγκρότηση της νέας πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης σημείωσε: "Κάναμε μια προσπάθεια που είχε αποφασιστεί και πριν τη Ρίγα. Βρεθήκαμε στην ανάγκη τώρα που πάμε στην τελική ευθεία να αναδιοργανώσουμε τις ομάδες μας διότι χρειάζεται να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα".

Δείτε το βίντεο

Το ασφαλιστικό θα το βρούμε μπροστά μας με ή χωρίς τρόικα

«Το θέμα του ασφαλιστικού είναι πράγματι σοβαρό θέμα το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας είτε έχουμε τρόικα είτε δεν έχουμε τρόικα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”.

Δείτε το βίντεο

Αν δεν επέλθει συμφωνία τη λύση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός

Στο ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Ας μη φοβόμαστε την κρίση του ελληνικού λαού. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι το μόνο μου στήριγμα σε αυτήν προσπάθεια. Ο ελληνικός λαός και μόνο ο ελληνικός λαός" τόνισε ο Πρωθυπουργός διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε θα χρειαστεί δημοψήφισμα διότι θα υπάρξει συμφωνία.

"Μου θέσατε ένα θεωρητικό ερώτημα και μου είπατε: Εαν λοιπόν αυτή η κατάληξη στο τέλος της ημέρας σας οδηγεί σε μια λύση η οποία λύση είναι έξω από την εντολή που πήρατε είτε προς τη μια είτε προς την άλλη πλευρά, σας απάντησα δεν θα έχω δικαίωμα να παραβιάσω την εντολή μου και η λύση αυτή στην οποία θα καταλήξω είναι, αν την εγκρίνει ή όχι, θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι δε θα φτάσουμε εκεί" πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom