Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αντε πάλι! Νέα παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ για τον Σ. Ξηρό - Παρασκευόπουλος: Ανίκανος να επιτεθεί


Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς μέσω tweeter έκανε για ακόμη μια φορά σαφή την αντίθεση των ΗΠΑ στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού.

Ο γνωστός για τις θέσεις του έναντι της Ελλάδας δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ “ανέβασε” βίντεο με τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα για την υπόθεση Ξηρού.

Το σχόλιο του Αμερικανού Πρέσβη ήταν δηλωτικό των αμερικανικών θέσεων: “Ο Ξηρός δεν θα πρέπει να κάνει βήμα έξω από τη φυλακή πριν εκτίσει την ποινή του” έγραψε ο Ντέιβιντ Πιρς.

Πάντως στη συνέντευξή του στο Star ο Α. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως η υπόθεση Ξηρού δεν έχει πλήξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ





Παρασκευόπουλος: Ανίκανος να επιτεθεί ο Ξηρός

Έχω κουραστεί να απαντάω για τον Σάββα Ξηρό ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα και την δική του σημασία” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, λίγο μετά μια ακόμη “ηχηρή” παρέμβαση από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα για το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του.

Μιλώντας στα parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε πως “το αν κρατείται ένας ανάπηρος στην φυλακή παρά τις άθλιες συνθήκες χαρακτηρίζει εμάς ως χώρα, η δημοκρατία δεν εξαρτά τον σεβασμό των δικαιωμάτων του κράτους δίκαιου από την μεταμέλεια του κρατούμενου. Δεν μπορούμε να έχουμε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση σε έναν άνθρωπο”.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος “στην περίπτωση της κατηγορίας των ανθρώπων με αναπηρία πάνω από 80% υπάρχει αδυναμία επιθετικότητας” κάπως έτσι, συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης “το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει σε κάποιους αλλά αυτό μπορεί και να το κάνει μέσα από την φυλακή”.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom