Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: 6 μήνες φυλακή σε άστεγο για ρευματοκλοπή ενώ ήταν ήδη νεκρός

Δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο το αίτημα του συνηγόρου που ζήτησε ελάχιστο χρόνο προκειμένου να καταθέσει το πιστοποιητικό θανάτου!!!

του Ακτιβιστή

Τον Γιώργο Ψαθά, τον άστεγο του Μπαξέ, όπως τον γνώρισε η κοινωνία του Θερμαϊκού, τον περίμενε μια ακόμη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ απόρριψη και καταδίκη (αυτή τη φορά από το δικαστικό σύστημα της χώρας του) δύο βδομάδες μετά τον θάνατό του.

Τον καταδίκασε, τελικά νεκρό, σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή χθες το μονομελλές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση ρευματοκλοπής λίγων ημερών, που είχε αναγκαστεί να κάνει τον χειμώνα του '13- 14 προκειμένου να ζεστάνει τα τρία παιδιά του.

Πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη μιας ανθρώπινης ιστορίας.

Ο Γιώργος ζούσε στους Ν. Επιβάτες με την γυναίκα και τα τρία παιδιά του, όταν η μνημονιακή κοινωνική βαρβαρότητα του επέβαλλε την ανεργία και κατ' επέκταση τον κατέστησε άστεγο όταν η οικονομική δυσπραγία δεν του επέτρεψε να πληρώνει το νοίκι.

Η ιδιοκτήτρια όμως προκειμένου να τον εξώσει τον κατήγγειλε για την ρευματοκλοπή ολίγων ημερών στην οποία είχε πραγματοποιήσει ομάδα αλληλέγγυων συμπολιτών μας.

Έκτοτε η εκδίκαση αναβλήθηκε δύο φορές και η τελική εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χθες στις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Μεσολάβησαν όμως γεγονότα που είναι ιδιαίτερα τραγικά. Η σύζυγος του Γιώργου προκειμένου να εργαστεί αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Γερμανία, αφήνοντας την μέριμνα των παιδιών στον πατέρα.

Εκείνος παρ όλη την προσπάθεια και την αγάπη του γι' αυτά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, που αφού δεν στάθηκαν αρωγές στην ανέχεια της οικογένειας, με αστυνομική συνοδεία πήραν τα παιδιά από το σχολείο (εν αγνοία του) και τα οδήγησαν στο Παιδικό χωριό στο Φίλυρο.

Η μητέρα μαθαίνοντας την άσχημη εξέλιξη επέστρεψε από το εξωτερικό. Νοικιάσανε νέο σπίτι. Αλλά η καρδιά του Γιώργου τον πρόδωσε πριν δυο βδομάδες και αιφνιδιαστικά κατέληξε μετά από έμφραγμα.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, χθες δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο το αίτημα του συνηγόρου που ζήτησε ελάχιστο χρόνο προκειμένου να καταθέσει το πιστοποιητικό θανάτου.

Αποτέλεσμα η καταδίκη σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Καλό ταξίδι Γιώργο.

Εκεί που είσαι σίγουρα δεν θα συναντήσεις παρόμοια αναλγησία.....

http://www.activistis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom