Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πάνω από 4.000 οι νεκροί,100.000 οι άστεγοι από το σεισμό στο Νεπάλ! (βίντεο)


Ο σεισμός στο Νεπάλ όλα δείχνουν ότι θα αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών ανέφεραν το απόγευμα της Δευτέρας ότι ο αριθμός αυτών που έχασαν την ζωή τους θα ξεπέρασε ήδη τις 4.000!

Οι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί είναι 4.010 και περίπου 7.500 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Εσωτερικών. Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Kathmandu, ενώ 944 κατάγονταν από το Sindulpalchuk.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι υπάρχουν πιθανότητες να αυξηθούν ακόμη περισσότεροι οι νεκροί! Οπως τόνισαν εκ μέρους της Unicef ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο τρόμος όμως και ο πανικός δεν έχει κοπάσει λόγω των μετασεισμών που συνεχίζονται και μόνο όταν σταματήσουν οριστικά θα μπορεί να γίνει καταγραφή ζημιών και ασφαλών σπιτιών.

Οι περισσότεροι κάτοικοι άλλωστε βρίσκονται με σκηνές σε ανοιχτά μέρη, όπως πλατείες και πάρκα, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς τα αποθέματα τροφίμων διαρκούν για την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο αμερικανός υπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση της βοήθειας αυτής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη και δήλωσε πως έχει συγκλονισθεί από τις εικόνες των θυμάτων και των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός σ' αυτή τη χώρα των Ιμαλαΐων.



Οι διασώστες συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στο κατεστραμμένο Κατμαντού και η λίστα των νεκρών συνεχώς μεγαλώνει. Σκάβουν ακόμη και με γυμνά χέρια, μέχρι να βρουν επιζώντες.


Οι αρχές του Νεπάλ αναφέρουν ότι περίπου 100.000 έμειναν άστεγοι και υπάρχει μεγάλη ανγάκη για 3.000 οικογενειακές σκηνές, κουβέρτες, 80 είδη φαρμάκων και ξηρά τροφή για τρεις ημέρες.


"Χωριά όπως αυτά μπορεί να έχουν θαφτεί από τις κατολισθήσεις. Δεν είναι ασυνήθιστο ολόκληρα χωριά 200, 300 ίσως και 1000 κατοίκων να έχουν βαφτεί κάτω από βράχους", είπε στο BBC ο Ματ Νταρβας, υπεύθυνος της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Vision.

Πρόσθεσε πως ένας άνδρας που διασώθηκε με ελικόπτερο από το χωριό Ποκχάρα, 200 χιλιόμετρα έξω από το Κατμαντού είπε πως όλα τα σπίτια του χωριού του, περισσότερα από 1000, έχουν καταστραφεί!

Ήδη έχει αρχίσει να φτάνει στο Νεπάλ βοήθεια. Αεροπλάνα που μεταφέρουν σωστικά συνεργεία μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του κατεστραμμένου Κατμαντού.

Γαλλικές κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Handicap International και Action contre la Faim βρίσκονται επί ποδός.

Εκατοντάδες μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων από την Κίνα, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ήδη στο Νεπάλ για να βοηθήσουν τους τοπικούς διασώστες.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την αποδέσμευση ενός πρώτου πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, το Λονδίνο ανακοίνωσε τη διάθεση 5 εκατομμυρίων λιρών, ο Καναδάς 5 εκατομμυρίων δολαρίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ινδία έστειλε ήδη 13 στρατιωτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν τρόφιμα και κουβέρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom