Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πλοίο με 160 επιβάτες φλέγεται ανοιχτά της Μαγιόρκα


Eνα πλοίο με περίπου 160 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών και του πληρώματος φλέγεται στη θάλασσα, περίπου 17 μίλια από την Μαγιόρκα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ισπανικές αρχές, από τη στιγμή που το πλοίο “Sorrento” εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 13.50 (τοπική ώρα).

Το πλοίο της ιταλικής εταιρείας “Atlantica di Navigazione” αναχώρησε με 160 επιβάτες από το λιμάνι της Πάλμα ντε Μαγιόρκα με προορισμό τη Βαλένθια κι έπιασε φωτιά ανοιχτά της Μαγιόρκα και αυτήν την ώρα ολοκληρώθηκε η εκκένωση.

Ήδη, τρία μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, λόγω των αναθυμιάσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  η φωτιά ξέσπασε στο 4ο γκαράζ στην αριστερή πλευρά του πλοίου και δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί με ίδια μέσα.Ο καπετάνιος δεν ήθελε να εγκαταλείψει το πλοίο, τελικά όμως οι επιβάτες και το πλήρωμα επιβιβάστηκαν σε σωσίβιες λέμβους και στη συνέχεια σε παραπλέον πλοίο το οποίο αναμένεται να τους αποβιβάσει στο λιμάνι της Πάλμα.

Όπως ανέφερε το Λιμενικό, το πλοίο θα μπορούσε να βυθιστεί, στη θέση όπου έγινε η διάσωση.

Το πλοίο έχει χωρητικότητα για 954 επιβάτες και γκαράζ για 150 οχήματα.Στο Σορέντο δεν μεταφέρονται επικίνδυνα εμπορεύματα, σύμφωνα με πληροφορίες

http://politica.elpais.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom