Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στο Final 4 του Κυπέλου Βόλεϊ Γυναικών που διεξάγεται στο Αγρίνιο 28 & 29 Μαρτίου (φωτο & βίντεο)


Στους ρυθμούς του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών ζει και κινείται σήμερα και αύριο το Αγρίνιο που υποδέχτηκε τις αποστολές των 4 φιναλίστ,Πανναξιακός,Παναθηναϊκός,Ηρακλής Κηφισιάς και Ολυμπιακός,αλλά και  μερίδα φανατικών οπαδών των δύο μεγάλων παρά τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας για να κρατηθούν μακριά από την πόλη και το στάδιο.

Το ΔΑΚ Αγρινίου,το κλειστό γυμναστήριο "Μιχ. Κούσης" είναι πανέτοιμο  για τους σημερινούς δύο ημιτελικούς και τον αυριανό τελικό.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 28 Μαρτίου (Ημιτελικοί)
17.30, Πανναξιακός - Παναθηναϊκός, ΝΕΡΙΤ
20.00, Ηρακλής Κηφισιάς - Ολυμπιακός, ΝΕΡΙΤ

Κυριακή 29 Μαρτίου (Τελικός)
18.00  ΝΕΡΙΤ

Έτοιμες για… όλα είναι οι τέσσερις αρχηγοί των φιναλίστ του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών, που στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν το σύνθημα για... μεγάλο θέαμα!

Στον α’ ημιτελικό, που είναι και ο πιο αμφίρροπος, Πανναξιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η αρχηγός του Πανναξιακού, Σία Τοτσίδου αρχικά σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία την πόλη και τον κόσμο του Αγρινίου. Από τις πρώτες ώρες όλοι την έχουμε διαπιστώσει. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι θα ήθελα να ευχηθώ να παιχτούν ποιοτικά παιχνίδια και να προάγουμε υγιή αθλητισμό. Να είμαστε υγιείς και καλή δύναμη σε όλους». Ενώ σχετικά με το αν υπάρχει άγχος, ιδιαίτερα μετά την πολύ καλή πορεία του Πανναξιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη η έμπειρη ακραία της Νάξου τόνισε: «Σίγουρα υπάρχει άγχος όμως είναι εποικοδομητικό. Ο Πανναξιακός χτίζει την ιστορία του συλλόγου. Δεν νομίζω ότι υστερούμε σε κάτι ήρθαμε ισάξια όλες οι ομάδες εδώ με ματς νοκ άουτ. Ο καλύτερος θα κερδίσει στο τέλος».

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ζένια Τσίμα με την σειρά της εξήγησε: «Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω για την άψογη μέχρι στιγμής φιλοξενία και συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας. Σίγουρα χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σε μια γιορτή του βόλεϊ. Θέλω να τη χαρούν όλοι όσοι έρθουν στο γήπεδο και όσοι το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. Και φυσικά όπως λέω πάντα να κερδίσει ο καλύτερος».

Στο β’ ημιτελικό θα αναμετρηθούν Ηρακλής Κηφισιάς και Ολυμπιακός, με τον πρώτο να είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Α2 κατηγορίας.

Η Αθηνά Χρυσομάλλη σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για τη φιλοξενία. Για τη ζεστασιά που δίνει αυτή η πόλη. Να ευχηθώ όμορφο θέαμα και καλό βόλεϊ και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ενώ η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Όλος ο κόσμος είναι ζεστός απέναντι μας. Εύχομαι να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο στους αγώνες και να καταλάβουν όλοι την ομορφιά του βόλεϊ. Καλή επιτυχία, ο καλύτερος να κερδίσει και να είναι ένα ωραίο διήμερο".

Πόσες πιθανότητες για νίκη έχουν οι ομάδες του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών που θα γίνει στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τους προπονητές τους.

Ο τεχνικός του Πανναξιακού, Ατάνας Πετρόφ αρχικά ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστώ την πόλη του Αγρινίου για τη φιλοξενία, όλα είναι πολύ καλά. Όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και ποιοτικές και έχουν ίσες πιθανότητες για να κερδίσουν το Κύπελλο και αυτός που θα βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση θα κατακτήσει τον τίτλο. Το βόλεϊ είναι τεχνικό σπορ, και παιχνίδι λαθών. Σίγουρα παίζει ρόλο η ψυχολογία αλλά το να κάνεις λιγότερα λάθη βοηθάει ώστε να έχεις καλή ψυχολογία».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης από την πλευρά του τόνισε: «Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου για τη διοργάνωση. Ήδη φαίνονται τα πρώτα σημάδια ότι θα είναι πολύ καλή διοργάνωση, και θέλουμε να δείξουμε και εμείς με τη σειρά μας προπονητές και αθλήτριες το καλό μας πρόσωπο, να προαχθεί το άθλημα αλλά και η περιοχή. Φέτος είναι ένα δυνατό Final 4 με τις τρεις πρώτες ομάδας του πρωταθλήματος να συμμετέχουν στη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα όποιος είναι πιο καλά προετοιμασμένος και σε καλύτερη hμέρα αυτός θα προχωρήσει. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και ελπίσουμε να το ανταποδώσουμε όλο αυτό μέσα στο γήπεδο με το θέαμα που θα προσφέρουμε».

Απόντος του Σπύρου Χουντουμάδη (ο προπονητής του Ηρακλή Κηφισιάς απουσίασε λόγω προσωπικού προβλήματος) στην συνέντευξη Τύπου μίλησε η βοηθός προπονητή Έφη Μαρτσουκάκη που σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δημοτική αρχή πους σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς ανέλαβε ένα τέτοιο έργο και την Ομοσπονδία για την πρωτοβουλία. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έφτασαν εδώ. Εμείς είμαστε η μοναδική ομάδα από την Α2 που έφτασε εδώ. Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Θέλω να δω νεαρές αθλήτριες να παίζουν βόλεϊ σε μια τέτοια διοργάνωση. Εμείς θεωρούμε ότι ήδη είμαστε νικητές που φτάσαμε μέχρι εδώ. Μια ομάδα χωρίς ξένες και με μικρές αθλήτριες και είναι επιτυχία που μπορούμε να είμαστε εδώ. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και θα είναι μια τεράστια εμπειρία για τα κορίτσια, που θα το γράψουν στο βιογραφικό τους ότι θα παίξουν στο Final 4 κόντρα στον Ολυμπιακό».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης, υπογράμμισε με την σειρά του: «Δήμαρχε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία, όπως ευχαριστούμε και την Ομοσπονδία. Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε ακόμα μια χρονιά εκτός μεγάλων πόλεων. Τα τελευταία χρόνια το γυναικείο βόλεϊ μπαίνει όλο και περισσότερο στα σπίτια του βόλεϊ. Ευχαριστούμε τη ΝΕΡΙΤ γι’ αυτό αλλά και τη Nova και χαίρομαι για τη διοργάνωση αυτή που θα μπει στα σπίτια του κόσμου. Και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Όλες οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους από το πρωτάθλημα, ενώ χαιρόμαστε για την παρουσία του Ηρακλή Κηφισιάς στην τελική φάση του Κυπέλλου. Όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, θα κυριαρχήσει το «θέλω» το πάθος, η καλή μέρα και η καλή ψυχολογία και ευχόμαστε να καταφέρουμε εμείς να φέρουμε το 5ο Κύπελλο στον Πειραιά. Εμείς ζούμε με το άγχος, επιβάλλεται την ομάδα να την έχουμε πάντα ψηλά. Πάντοτε υπάρχει άγχος, για εμάς αυτό είναι τρόπος δουλειάς και ρουτίνας»!
Δείτε το βίντεο:

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/3) στο Δημαρχείο Αγρινίου,  για το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο το διήμερο 28 και 29 Μαρτίου.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Νίκος Γκρίζης, η υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αγρινίου κα. Νανά Θεοδωροπούλου, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε) κ. Αποστόλης Βέτσας, ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Περικλής Μπακοδήμος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Ματσούκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας, η προϊστάμενη του ΔΑΚ «Μιχ. Κούσης» κα. Μαρία Τσώνη, ο υπεύθυνος των αγώνων κ. Θανάσης Μουρτζάπης, καθώς και αρμόδιοι παράγοντες από τη ΝΕΡΙΤ.

«Αποτελεί σπουδαίο γεγονός για την περιοχή μας, να φιλοξενεί αυτή την διοργάνωση, για αυτό ως Δήμος δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια ώστε να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ. Τις προηγούμενες ημέρες διευθετήσαμε όλα τα τεχνικά ζητήματα προχωρήσαμε σε βελτιώσεις στο ΔΑΚ «Μιχάλης Κούσης» έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι μας, ομάδες, διαιτητές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και φίλαθλοι να μπορέσουν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους και να απολαύσουν το final four. Η προβολή για την περιοχή μας θα είναι μεγάλη, αφού μέσα από διαφημιστικά μπάνερ, έντυπο υλικό, διαφημιστικό σποτ στη ΝΕΡΙΤ κ.α. θα δείξουμε σε όλους ότι το Αγρίνιο είναι ένας τόπος με πολλές ομορφιές που αξίζει να επισκεφτούν» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Από την πλευρά τους ο κ. Βέτσας κι ο κ. Μπακοδήμος ευχαρίστησαν τον Δήμο Αγρινίου για την φιλοξενία και την συνεργασία, τόνισαν τη βαρύτητα που δίνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας στο να διεξάγονται σημαντικοί αγώνες βόλεϊ σε πόλεις της περιφέρειας και κατέληξαν εκφράζοντας την βεβαιότητα τους ότι το Final 4 θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.

Τα ρόστερ των ομάδων του Final 4
Δείτε ΕΔΩ του Ολυμπιακού
Δείτε ΕΔΩ του Πανναξιακού
Δείτε ΕΔΩ του Παναθηναϊκού
κι ΕΔΩ του Ηρακλή Κηφισιάς

Οι αριθμοί του Final 4 του Κυπέλλου

Μετά το Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών ήρθε η ώρα για τις γυναίκες να διεκδικήσουν την πρώτη κούπα της χρονιάς. Ηρακλής Κηφισιάς, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Πανναξιακός θα μονομαχήσουν το Σαββατοκύριακο (28-29/3) στο Αγρίνιο με έπαθλο τον τίτλο του Κυπέλλου.

Από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός το έχουν κατακτήσει με τις πράσινες να έχουν πέντε τίτλους και τις ερυθρόλευκες τέσσερις.

Εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο, θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο του και θα διευρύνει το ρεκόρ του, σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε είτε την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους είτε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας είτε του Πανναξιακού είτε του Ηρακλή Κηφισιάς.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν στους ημιτελικούς έχουν σχεδόν ανύπαρκτη προϊστορία σε Final 4. Μόνο ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει σε ένα παιχνίδι τον Ηρακλή Κηφισιάς το 2013 στη Σαντορίνη με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει τη νίκη 3-1 σετ. Αντίθετα, Παναθηναϊκός και Πανναξιακός θα παίξουν για πρώτη φορά.

Το ρεκόρ του Νικολάκη και η Τέζα
Από εκεί και πέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ατομικά στατιστικά. Ο Γιάννης Νικολάκης θα διεκδικήσει το τέταρτο Κύπελλο της καριέρας του και εάν τα καταφέρει θα πιάσει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Δημήτρη Μπραχάμη.

Σε ό,τι αφορά τις αθλήτριες οι περισσότερες από εκείνες που θα αγωνιστούν έχουν λίγες έως καθόλου κατακτήσεις και εκείνη που κυνηγά κάτι το αξιόλογο είναι η Αρετή Τέζα. Η πασαδόρος του Ολυμπιακού εάν καταφέρει να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός ακόμα Κυπέλλου τότε θα φτάσει στις πέντε φτάνοντας την Ξανθή Μυλωνά και τη Μαρία Χατζηνικολάου. Το απόλυτο ρεκόρ στις κατακτήσεις Κυπέλλων έχει η Ρούξι Ντουμιτρέσκου με οκτώ και ακολουθεί η Μαρία Γκαρακούνη με επτά.

Στα αξιοσημείωτα ότι πέρα από τις αθλήτριες του Ολυμπιακού που κατέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια το Κύπελλο καμία άλλη από τρεις ομάδες που συμμετέχει στη διοργάνωση δεν έχει αθλήτρια που να έχει κατακτήσει το θεσμό.

ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

1999: Βριλήσσια

2000: Βριλήσσια

2001: Πανελλήνιος

2002: ΖΑΟΝ

2003: Βριλήσσια

2004: Βριλήσσια

2005: Παναθηναϊκός

2006: Παναθηναϊκός

2007: Ματαιώθηκε

2008: Παναθηναϊκός

2009: Παναθηναϊκός

2010: Παναθηναϊκός

2011: Ολυμπιακός

2012: Ολυμπιακός

2013: Ολυμπιακός

2014: Ολυμπιακός

ΤΑ FINAL 4 KAI FINAL 8 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

1ο Final Four: 19-20/03/1999 - ΕΑΚ Αλεξανδρούπολης

Α' ημιτελικός: Άρης - Βριλήσσια 1-3 (17-25, 25-20, 15-25, 10-25)

Β' ημιτελικός: Παναθηναϊκός - Νίκη Αλεξανδρούπολης 3-0 (25-23, 25-15, 25-22)

Τελικός: Παναθηναϊκός - Βριλήσσια 0-3 (24-26, 18-25, 14-25)

2ο Final Four: 26-27/02/2000 - Πυλαία Θεσσαλονίκης

Α' ημιτελικός: Παναθηναϊκός - Φιλαθλητικός 0-3 (21-25, 20-25, 21-25)

Β' ημιτελικός: Βριλήσσια - Ηρακλής 3-0 (25-17, 28-26, 25-19)

Τελικός: Βριλήσσια - Φιλαθλητικός 3-1 (25-18, 25-19, 19-25, 25-22)

3ο Final Four: 23-24/02/2001 - Νεάπολη Λάρισας

Α' ημιτελικός: Πανελλήνιος - Φιλαθλητικός 3-1 (25-22, 19-25, 25-13, 25-20)

Β' ημιτελικός: Βριλήσσια - ΕΑ Λάρισας 3-1 (21-25, 25-22, 25-22, 27-25)

Τελικός: Βριλήσσια - Πανελλήνιος 2-3 (25-21, 20-25, 19-25, 25-18, 10-15)

4ο Final Four: 22-23/02/2002 - ΔΑΚ Ευόσμου

Α' ημιτελικός: ΖΑΟΝ - Φιλαθλητικός 3-1 (26-28, 25-14, 25-12, 25-15)

Β' ημιτελικός: Βριλήσσια - Αίας Ευόσμου 1-3 (19-25, 25-22, 23-25, 14-25)

Τελικός: ΖΑΟΝ - Αίας Ευόσμου 3-2 (25-21, 25-18, 17-25, 18-25, 15-13)

1ο Final Eight: 27-30/03/2003 - Βριλήσσια

Α' προημιτελικός: Αίας Ευόσμου - Βριλήσσια 0-3 (21-25, 24-26, 12-25)

Β' προημιτελικός: Μαρκόπουλο - Πανελλήνιος 1-3 (22-25, 25-22, 16-25, 21-25)

Γ' προημιτελικός: ΑΕ Βύρωνα Άγ. Σώστη - Φιλαθλητικός 1-3 (18-25, 20-25, 25-22, 18-25)

Δ' προημιτελικός: Παναθηναϊκός - Άρης 3-0 (25-18, 25-15, 25-18)

Α' ημιτελικός: Πανελλήνιος - Φιλαθλητικός 3-0 (25-23, 26-24, 25-17)

Β' ημιτελικός: Παναθηναϊκός - Βριλήσσια 2-3 (25-23, 25-22, 17-25, 22-25, 11-15)

Τελικός: Πανελλήνιος - Βριλήσσια 0-3 (25-27, 17-25, 23-25)

2ο Final Eight: 06-08/02/2004 - ΣΕΦ Πειραιά

Α΄προημιτελικός: Απολλώνιος Κερατσινίου - ΑΕ Βύρωνα/Αγ. Σώστη 3-0 (25-12, 25-12, 15-15)

Β΄προημιτελικός: Βριλήσσια - ΕΑ Λάρισας 3-0 (25-14, 25-23, 25-22)

Γ΄προημιτελικός: Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός 0-3 (20-25, 25-27, 14-25)

Δ΄προημιτελικός: Φιλαθλητικός - Πανελλήνιος 3-1 (13-25, 14-25, 25-23, 23-25)

Α΄ ημιτελικός: Βριλήσσια - Παναθηναϊκός 3-1 (25-19, 15-25, 25-23, 25-23)

Β΄ ημιτελικός: Απολλώνιος Κερατσινίου - Πανελλήνιος 0-3 (22-25, 18-25, 28-30)

Τελικός: Βριλήσσια - Πανελλήνιος 3-1 (26-24, 22-25, 25-16, 25-22)

3ο Final Eight: 17-20/03/2005 - Π. Νικολαϊδης Κερατσινίου

Α΄προημιτελικός: Μαρκόπουλο - Βριλήσσια 1-3 (22-25, 15-25, 25-19, 23-25)

Β΄προημιτελικός: Απολλώνιος Κερατσινίου - Πανελλήνιος 3-1 (23-25, 25-21, 25-18, 25-23)

Γ΄προημιτελικός: Σίρις - Φιλαθλητικός 3-2 (25-22, 20-25, 22-25, 25-23, 15-12)

Δ΄προημιτελικός: Άρης - Παναθηναϊκός 0-3 (17-25, 17-25, 13-25)

Α΄ ημιτελικός: Σίρις - Βριλήσσια 1-3 (21-25, 18-25, 25-18, 21-25)

Β΄ ημιτελικός: Απολλώνιος Κερατσινίου - Παναθηναϊκός 1-3 (23-25, 24-26, 25-22, 18-25)

Τελικός: Παναθηναϊκός - Βριλήσσια 3-1 (25-22, 21-25, 25-11, 25-14)

4ο Final Eight: 16-19/03/2006 - Μαρκόπουλο

Α΄προημιτελικός: Κτησιφών - Πανελλήνιος 0-3 (14-25, 15-25, 16-25)

Β΄προημιτελικός: Ηρακλής Κηφισιάς - Μαρκόπουλο 0-3 (16-25, 17-25, 16-25)

Γ΄προημιτελικός: Ηρακλής - Απολλώνιος Κερατσινίου 2-3 (20-25, 18-25, 25-20, 25-23, 12-15)

Δ΄προημιτελικός: Παναθηναϊκός - Φιλαθλητικός 3-0 (25-23, 25-20, 25-22)

Α΄ ημιτελικός: Παναθηναϊκός - Απολλώνιος Κερατσινίου 3-0 (25-23, 29-27, 25-19)

Β΄ ημιτελικός: Πανελλήνιος - Μαρκόπουλο 3-1 (25-21, 25-17, 16-25, 25-22)

Τελικός: Πανελλήνιος - Παναθηναϊκός 1-3 (14-25, 14-25, 25-16, 15-25)

5ο Final Eight: 29/03-01/04/2007 - «Σπίτι του βόλεϊ» Παιανία

Α΄προημιτελικός: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2 (25-21, 17-25, 25-21, 20-25, 15-12)

Β΄προημιτελικός: Ηρακλής Κηφισιάς - Μαρκόπουλο 2-3 (25-23, 15-25, 25-17, 21-25, 07-15)

Γ΄προημιτελικός: Πανελλήνιος - Άρης

Δ΄προημιτελικός: Ηρακλής - Κτησιφών

*** Η διοργάνωση ματαιώθηκε λόγω των θλιβερών επεισοδίων στη Λαυρίου.

5ο Final Four: 06-07/03/2008 - Ιεράπετρα

Α' ημιτελικός: Μαρκόπουλο - Ηρακλής Κηφισιάς 3-1 (21-25, 25-21, 25-13, 25-17)

Β' ημιτελικός: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2 (23-25, 25-23, 31-33, 27-25, 15-12)

Τελικός: Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός 2-3 (25-27, 27-25, 25-23, 20-25, 13-15)

6ο Final Four: 27-28/03/2009 - Ερμούπολη Σύρου

Α' ημιτελικός: Μαρκόπουλο - Ηρακλής 2-3 (25-23, 25-18, 19-25, 18-25, 13-15)

Β' ημιτελικός: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3 (16-25, 18-25, 16-25)

Τελικός: Ηρακλής - Παναθηναϊκός 0-3 (21-25, 24-26, 19-25)

7ο Final Four: 13-14/03/2010 - Μελίνα Μερκούρη Ρεθύμνου

Α' ημιτελικός: Ηρακλής - Ολυμπιακός 0-3 (17-25, 17-25, 17-25)

Β' ημιτελικός: Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 3-0 (25-17, 25-14, 25-16)

Τελικός: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1 (25-22, 19-25, 25-15, 25-21)

Τελικός: 16/04/2011 - Σάμος

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3 (22-25, 25-17, 25-19, 18-25, 10-15)

Τελικός: 07/04/2012 - Πρέβεζα

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-3 (25-22, 20-25, 29-27, 19-25, 11-15)

8ο Final Four: 12-13/4/2013 – Σαντορίνη

Α’ ημιτελικός: Ηρακλής Κηφισιάς - Ολυμπιακός 1-3 (25-18, 24-26, 20-25, 22-25)

Β’ ημιτελικός: ΑΕΚ – Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 3-0 (25-14, 25-16, 25-04)

Τελικός: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-1 (20-25, 25-16, 25-22, 25-22)

9ο Final Four: 29-30/3/2014 – Πύλος

Α' ημιτελικός: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0

Β' Ημιτελικός: Πανναξιακός - Ηρακλής 3-0

Τελικός: Ολυμπιακός - Πανναξιακός 3-0 (25-14, 25-15, 25-21)

ΟΙ MVP

1999: Καρίνα Μετβέτεβα

2000: Μαρία Γκαραγκούνη

2001: Σοφία Ιορδανίδου

2002: Μαρία Γκαραγκούνη

2003: Ελένη Μεμετζή

2004: Μαρία Γκαραγκούνη

2005: Ρούξι Ντουμιτρέσκου

2006: Μαρία Γκαραγκούνη

2007: Ματαιώθηκε

2008: Ρούξι Ντουμιτρέσκου

2009: Μαρίσα Φερνάντεθ

2010: Μπριζίτκα Μόλναρ

2011: Ευαγγελία Χαντάβα

2012: Σοφία Κοσμά

2013: Μανωλίνα Κωνσταντίνου

2014: Στέλλα Χριστοδούλου.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

5 ΤΙΤΛΟΙ: Παναθηναϊκός (2005, 2006, 2008, 2009, 2010)

4 ΤΙΤΛΟΙ: Βριλήσσια (1999, 2000, 2003, 2004)

4 ΤΙΤΛΟΙ: Ολυμπιακός (2011, 2012, 2013, 2014)

1 ΤΙΤΛΟΣ: ΖΑΟΝ (2002), Πανελλήνιος (2001)

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

4 ΤΙΤΛΟΙ: Δημήτρης Μπαχράμης (Βριλήσσια: 1999, 2000 - Παναθηναϊκός: 2005, 2006)

3 ΤΙΤΛΟΙ: Τάκης Φλώρος (Παναθηναϊκός: 2008, 2009, 2010), Γιάννης Νικολάκης (Πανελλήνιος: 2001, Ολυμπιακός: 2011, 2014)

2 ΤΙΤΛΟΙ: Τέλης Σωτήρχος (Ολυμπιακός: 2012, 2013)

1 ΤΙΤΛΟΣ: Γιώργος Σαμαράς (ΖΑΟΝ: 2002), Μάκης Ξαγοράρης (Βριλήσσια: 2003), Σούλης Τουρσούγκας (Βριλήσσια: 2004)

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ

8 ΤΙΤΛΟΙ: Ντουμιτρέσκου

7 ΤΙΤΛΟΙ: Γκαραγκούνη Μ.

5 ΤΙΤΛΟΙ: Μυλωνά, Χατζηνικολάου

4 ΤΙΤΛΟΙ: Γκαραγκούνη Ν., Κουτουξίδου, Μεμετζή, Μουρζάκου, Παπαγεωργίου, Σαπαρέφσκα, Τζανακάκη, Τέζα, Τένεβα

3 ΤΙΤΛΟΙ: Γιακουμή, Καβαθά, Ντάιμου, Φραγκιαδάκη, Κοσμά, Χριστοδούλου Στ., Μπουζουνιεράκη

2 ΤΙΤΛΟΙ: Γκάνια, Καρπουζά, Κρέσσου, Λιχολιέτοβα, Μετβέτεβα, Μητσέλου, Σάκκουλα, Σιμάνκοβα, Τομάσεβιτς, Φεντότοβα, Χατζηνίκου, Χούντα, Κοκκινάκη, Κονόμι, Κωνσταντίνου, Μπίλλια,

1 ΤΙΤΛΟΣ: Αγγελάκη, Ανσάλντι, Ανταμς, Βορονίνα, Γιαλένιου, Γκίμπσον, Δηλαβέρη, Θεοδώρου, Θεοχάρη, Ιλίνα, Ιορδανίδου, Καλλιγέρη, Καρακώστα, Κόλεβα, Κυριακίδου, Λισένκο, Λόζανσιτς, Λούκοβιτς, Μαγγίνα, Μάρκου, Μάσσου, Μόλναρ, Μουρατίδη, Μουστάκη, Μπλάμη, Μπούντιμιρ, Νικολακοπούλου, Νικολαΐδου, Νικούλη, Νοσέκοβα, Ογκνιένοβιτς, Ουζούνοβα, Πανουτσοπούλου, Παπάζογλου, Ράλλη, Ρίμπας, Σαββίδου, Σαμοντάχοβα, Σίμανιτς, Σκλαβένα, Τότσκο, Τρατς, Τσιαρτσιάνη, Φερνάντεζ, Χαντάβα, Χριστοδούλου Ελ., Γιώτα, Κις, Λαμπρούση, Μονζόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom