Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Στιγμιότυπα από το χθεσινό "Θέατρο της Δευτέρας" στη Βουλή (βίντεο)

Σε αρένα μετατράπηκε η έκταση συνεδρίαση της Βουλής που υποτίθεται ότι θα ασχολούνταν με την ενημέρωση των κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις

Μία και μόνο φράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου,για να κάνει νταντά τον αθυρόστομο Σαμαρά μετά το τέλος της ομιλίας του(22' πέραν του κανονισμού μίλαγε το θηρίο!), ήταν αρκετή για να πάρει φωτιά η ολομέλεια της Βουλής:
"Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα, διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανά ακουστούν. Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται την χώρα μας ο εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις. Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας".!

Απολαύστε σκηνές και διαλόγους από το χθεσινό θέατρο,όπου υποτίθεται θα συζητούσαν το πρόβλημα της και θα έβρισκαν "συναινετικές" λύσεις υπέρ του... λαού!!

Κόντρα Σαμαρά - Κωνσταντοπούλου

Αποχώρηση της ΝΔ


Τσίπρας για αποχώρηση ΝΔ


Κατρούγκαλος στη Βουλή επί... προσωπικού


Επεισόδιο Ζωής με Βενιζέλο

Αυτό ήταν το οπτικοακουστικό υλικό,αν θέλετε τώρα διαβάστε κιόλας....

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής πήρε "φωτιά" αμέσως μετά την πρώτη τοποθέτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά μόνο μέχρι να... ανέβει ξανά στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά την δευτερολογία του αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και εγένετο νέα ρήξη!

Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με το προηγούμενο επεισόδιο. Είπε, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς πως "η ανδρεία είναι αρετή και των ανδρών και των γυναικών. Ας μην παρεξηγείστε τόσο εύκολα".

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν... αδύνατο να μην απαντήσει: "Μεταξύ των υποχρεώσεων του προεδρείου είναι να εγγυάται την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών. Πολλές φορές, το καθήκον αυτό δοκιμάζεται, ιδίως όταν γίνεται επιλογή προσωπικών επιθέσεων συκοφαντικών".

Ξανά όρθιος ο Σαμαράς!

Η αντίδραση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στο παραπάνω σχόλιο ήταν σφοδρή. Όρθιος από τα έδρανα, φώναζε πως είναι η τελευταία φορά που ανέχεται τέτοια συμπεριφορά, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να επαναλαμβάνει πως έχει δώσει τον λόγο στον Γιώργο Κατρούγκαλο, ούτως ώστε να απαντήσει επί προσωπικού (σ.σ. επειδή ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναφερθεί στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην δευτερολογία του).

Οι διάλογοι είχαν ως εξής:

Σαμαράς: Δε σας επιτρέπω, είναι η τελευταία φορά, να το ξέρετε.

Κωνσταντοπούλου: Το λόγο έχει ο κ. Κατρούγκαλος και να μην απευθύνεστε απειλητικά στο προεδρείο κ. Σαμαρά.

(κάποιος φωνάζει: Είναι ντροπή σου)

Κωνσταντοπούλου: Καθίστε κάτω. Θα έχετε το λόγο μετά. Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο.. Τον λόγο έχει ο κ. Κατρούγκαλος.

Στον... χορό μπήκε και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι και προκάτοχος της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο της Βουλής.

Επίσης όρθιος, τόνιζε πως δεν προβλέπεται από τον κανονισμό η παρέμβαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ωστόσο η Ζ. Κωνσταντοπούλου ήταν ανένδοτη.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης κάποια στιγμή είπε "αυτό που σας λέω εγώ", με την Ζ. Κωνσταντοπούλου να απαντά πως τέτοιες εκφράσεις ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει να τις κάνει "εκτός αυτής της αιθούσης".


Το... χάος συνεχίστηκε και κάπου εκεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε από το κοινοβούλιο εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σαμαράς: Απαράδεκτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μετά την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την αίθουσα της Ολομέλειας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήριζε απαράδεκτη τη στάση της Προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν συμπεριφερέται σαν Πρόεδρος της Βουλής, συμπεριφέρεται σαν Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βουλευτής από το 1977, έχω ζήσει δύσκολες καταστάσεις εδώ μέσα, με Αλευρά κλπ, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, να μου κλείνει το μικρόφωνο και να κάνει σχόλια και παρατηρήσεις σε κάθε ομιλητή".

Εμφανώς οργισμένος ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και το σύνολο της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αμέσως μετά την αποχώρησή τους, ο κ. Σαμαράς μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του κατευθύνθηκαν στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο... round one!

Όλα είχαν ξεκινήσει μετά την πρώτη ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με αρκετή ένταση. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον... διάδοχό του, Αλέξη Τσίπρα και σε εκείνο το σημείο είπε: "Στομάχι να έχω, όλα θα τα ζήσω...".

Στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα "βάλει πλάτη" στις προσπάθειές της, αρκεί αυτές να είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ωστόσο μία αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε το... επεισόδιο. Ο πρώην πρωθυπουργός, είπε χαρακτηριστικά: "Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Εγώ επειδή είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής...".

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση στο κοινοβούλιο, με τον Α. Σαμαρά να λέει: "Προτιμάτε την τεθλασμένη;" με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους βουλευτές να αντιδρούν έντονα.

Στην συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδώσει την χώρα στους λαθρομετανάστες και τους κουκουλοφόρους. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κάποιο σημείο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, τον κάλεσε να συντομεύει και όταν εκείνος έκλεισε την ομιλία του, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: "Ο πρωθυπουργός είχε δικαίωμα να μιλήσει 10 λεπτά και μίλησε 22. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε δικαίωμα να μιλήσει για 5 λεπτά και μίλησε 26 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα".

Σχόλιο Ζωής και... πόλεμος!

Ακολούθως, επήλθε η ρήξη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά: "Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα, διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανά ακουστούν. Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται την χώρα μας ο εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις. Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας".

Η φράση αυτή έφερε... πανικό, με τον Αντώνη Σαμαρά να σηκώνεται από τα έδρανα και να καταγγέλει λογοκρισία.

Η πρόεδρος της Βουλής είπε "Ανοίξτε το μικρόφωνο του κυρίου Σαμαρα, που λέει για λογοκρισία μετά από 26 λεπτά ομιλίας", με τον πρώην πρωθυπουργό να απαντά: "Λογοκρισία δεν θα δεχτώ. Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχω δει ποτέ ξανά από όλους τους Προέδρους της Βουλής. Και μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει… Τελειωμένο. Δεν το δεχόμαστε. Και ότι εννοώ, τα εννοώ!", με τον Άδωνι Γεωργιάδη που καθόταν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, να σηκώνεται επίσης από τα έδρανα και να φαίνεται επίσης έξαλλος.

Μπακογιάνη για Κωνσταντοπούλου: "Η Ζωή είναι μία ανασφαλής γυναίκα"

Στα... πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: "Αυτά τα πράγματα θίγουν μόνο τις ανασφαλείς γυναίκες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μία ανασφαλής γυναίκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom