Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τέλος στην περιπέτεια των 227 επιβατών του «Βιτσέντζος Κορνάρος» - Επιασε στο λιμάνι της Κάσου (βίντεο και φωτο)


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς λίγο μετά τις 19:00 απόψε η προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» από το λιμενοβραχίονα της Κάσου, εκεί όπου βρίσκονταν από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμήθηκε μετά την αυτοψία που έκαναν οι δύτες, ότι το πλοίο μπορεί να αποκολληθεί με ιδία μέσα, κάτι το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία ο καπετάνιος του πλοίου.

Πλέον το πλοίο έπιασε  στο λιμάνι της Κάσου,όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες δίνοντας προσωρινό τέλος στην ταλαιπωρία των.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο στην "Ροδιακή" ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, τόνισε ότι τρεις τόνοι τρόφιμα τα οποία ζήτησε η Δήμαρχος της Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, είναι έτοιμα και περιμένουν το "πράσινο φως" από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μεταφερθούν έτσι με ελικόπτερο στο νησί.

Η Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 € για τα είδη διατροφής και 15.000 € για την μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την 95 ΑΔΤΕ.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον Δήμο της Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Καταβάλλονται προσπάθειες, η μεταφορά τους να γίνει σήμερα, ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.





Στιγμιότυπο από την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Κάσου: 



Δείτε φωτογραφία με το πλοίο να πλησιάζει στο λιμάνι: 



Δείτε φωτογραφίες από την διαδικασία της αποκόλλησης:












 
 http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom