Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ για την Αποχή του από την εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης


ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αριστείδη Παρθένη 3 - Αγρίνιο Τ.Κ. 301 00
Τηλ. Επικ.: 6931 121632

Θέμα: Αποχή από την εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ δεν συμμετείχε στην διαδικασία για την εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης για τους παρακάτω λόγους:

  1. Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από μια μια ακόμη γραφειοκρατική δομή. Αν θέλουν να εξαλείψουν τις αδικίες που οι ίδιοι οι εμπνευστές του καλλικράτη παραδέχονται ότι δημιουργούνται ας φτιάξουν ένα θεσμικό πλαίσιο απλό κατανοητό με πλήρη διαφάνεια χωρίς παραθυράκια και υποσημειώσεις μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για εστίες διαφθοράς ή έστω ταλαιπωρίας για τους πολίτες
  2. Μας είναι ακατανόητο πως μια διορισμένη αρχή θα μπορεί να ασκεί έλεγχο αποτελεσματικό και αντικειμενικό σε αυτούς τους άρχοντες που την διόρισαν
  3. Τα συμφέροντα των πολιτών μιας περιοχής δεν είναι απαραίτητο ότι ταυτίζονται με εκείνα των επιχειρήσεων. Το παράδειγμα της Χαλκιδικής με τις βίαιες συγκρούσεις του συνόλου της τοπικής κοινωνίας ενάντια στα συμφέροντα της επιχείρησης εξόρυξης του χρυσού δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο θεσμός του συμπαραστάτη δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα στο δίκαιο αίτημα όλων αυτών των ανθρώπων μιας και το νομικό οπλοστάσιο του κράτους φτιάχνεται πρωτίστως για να ικανοποιεί τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών.
  4. Οι κοινωνίες είναι πρωτίστως ταξικές άρα τα συμφέροντα δεν είναι για όλους τα ίδια. Η εμπειρία από την ύπαρξη τέτοιων ανεξάρτητων αρχών είναι περισσότερο το άλλοθι για να υπάρχουν δομές του δημοσίου και άνθρωποι που απλά εξακολουθούν να υπηρετούν πολιτικές ευνοιοκρατίας, ρουσφετιού δηλαδή αντικοινωνικές, άδικες και εν τέλει εχθρικές προς τα συμφέροντα των πολλών.
  5. Ο τόπος και οι πολίτες χρειάζονται πρωτίστως να ενισχυθούν με περισσότερες και ουσιαστικότερες αρμοδιότητες οι δημοκρατικά εκλεγμένοι συμπολίτες του και τα όργανα του. Κυρίως όμως χρειάζονται αγωνιστική συνέπεια και ετοιμότητα από αυτούς και όχι μόνο προκειμένου είτε να υπερασπιστούν είτε να διεκδικήσουν όρους και προϋποθέσεις για μια αξιοβίωτη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom