Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής - Κινδύνεψαν άνθρωποι από την κακοκαιρία

Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν και πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν όταν χείμαρρος υπερχείλισε κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω βροχόπτωσης.

Ως και πάνω από ένα μέτρο ήταν το νερό στους δρόμους της Μάνδρας που μετατράπηκαν σε πραγματικά ποτάμια. Η κακοκαιρία έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η νεροποντή μετέτρεψε την περιοχή σε πραγματική λίμνη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ενώ δεκάδες ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν.

Τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου που φούσκωσε λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν πολλά σπίτια και παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, «στοιβάζοντάς» τα το ένα πάνω στο άλλο, όπως δήλωσε  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελευσίνας.

Το κέντρο της πόλης παραμένει σχεδόν αδιάβατο, ενώ όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έδινε μάχη για τη διάσωση ανθρώπων

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει έξι άτομα από τα σπίτια τους, αλλά και ακόμη δύο άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους

Δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές, πολλά σπίτια και καταστήματα επίσης ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε δρόμους στο κέντρο της περιοχής.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 27 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας κυρίως από Μάνδρα αλλά και από Μέγαρα, Νέα Πέραμο και Ελευσίνα και έχει σπεύσει δύναμη 13 οχημάτων με 28 πυροσβέστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom