Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, το τρίο του θανάτου!

Δώστε μου να φάω, να κατοικήσω και να καλύψω τη γυμνότητά μου και η αξιοπρέπεια θα μου ’ρθει τότε μόνη της.
(Friedrich Schiller)

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός  
Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την αξιοπρέπεια.  Μάλιστα και ο κύριος Βαρουφάκης σε μία από τις πάμπολλες συνεντεύξεις που έχει δώσει τόνισε ότι «αυτό που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές, είναι αξιοπρέπεια»… 


Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «θέλουν μία κυβέρνηση που πάει στο Eurogroup και το ECOFIN που πάει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που συζητά ζητήματα με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ με στόχο να επαναφέρει την πολύ απλή ιδέα, ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει λόγο στις καταστάσεις και στο πρόγραμμα και στα μέτρα που θα μας βγάλουν από αυτή την κατάσταση, και αυτό τους το έχουμε δώσει»… 

Έλα όμως που σύμφωνα με τον Βίκτωρα Ουγκώ «το δάνειο είναι η αρχή της σκλαβιάς, ακόμη χειρότερο και απ' τη σκλαβιά, γιατί ο δανειστής είναι πιο σκληρός από τον δουλοκτήτη . Είναι ιδιοκτήτης της αξιοπρέπειάς σας και μπορεί όποτε θέλει να την πληγώσει θανάσιμα»… Άρα για ποια αξιοπρέπεια μπορούμε να μιλάμε;  Και ειδικά αυτές τις ημέρες όπου η αυτοκτονία από απόγνωση λόγω οικονομικής ανέχειας μιας μάνας με τον γιό της στην Χαλκίδα συγκλονίζει αυτούς που παραμένουν ακόμη άνθρωποι… Για κάποιους άλλους η διπλή αυτή αυτοκτονία είναι μέρος της στατιστικής! 

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν μας κάνουν καθόλου αισιόδοξους.  Γιατί δεν βλέπουμε να χαλαρώνονται τα δεσμά προς την Ελλάδα αλλά αντιθέτως να γίνονται ακόμη πιο σφικτά!  Τα κίνητρα πολλαπλά.  Πρώτα από όλα την χώρα κυβερνά ένα αριστερό κόμμα…  Έφυγαν τα «δικά» τους πολιτικά παιδιά… Λάθος, μεγάλο λάθος του λαού! 

Δεύτερον πρέπει να γίνουμε για άλλη μία φορά παράδειγμα για τους άλλους λαούς του Νότου, για να μην πάρουν θάρρος και θέλουν και εκείνοι καλύτερη αντιμετώπιση από τους δανειστές. Τρίτον, το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα τους είναι πολύτιμο και σιγά μην αφήσουνε να το χαρούμε εμείς! 

Έτσι σιγά σιγά ξεδιπλώνεται το νήμα.  Μάλιστα βλέπουμε και αλλαγή ρόλων, γιατί από εκεί που μέχρι σήμερα τον ρόλο του κακού στην υπόθεση των διαπραγματεύσεων είχαν οι Γερμανοί και ειδικά ο κ. Σόιμπλε, τώρα ξαφνικά βλέπουμε και τον «καλό» αστυνομικό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να γίνεται πιο κακό και από τον κακό αστυνομικό!!! 

Αλήθεια που πήγε η τόση αγάπη των Αμερικανών προς την χώρα μας;  Εκτός και αν το ΔΝΤ ενεργεί από μόνο του… Και αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει κάποιος μπαμπούλας για να μην εκτροχιαστούν τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας μας από τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα μέχρι ενός σημείου. Φθάνουν πια οι «μπαμπούλες»… Χορτάσαμε! 

Η κυβέρνηση έχει στριμωχτεί πολύ άσχημα και πέφτει πολύ «ξύλο» από παντού.  Ο κύριος Βαρουφάκης και η χώρα δεν ήθελε την δόση των 7 δις ευρώ προκειμένου να διώξουμε την τρόικα και να καταργήσουμε το μνημόνιο.  Και τώρα ψάχνουν χρήματα για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας ,για να μην έχουμε πιστωτικό γεγονός.  

Άσε που το πιθανότερο είναι οι δανειστές να αναγκάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.   Σε 30 δις ευρώ το υπολογίζουν τώρα οι "σωτήρες" μας… Είδατε τι βρίσκεται ξαφνικά;  Τι κενό;  Είναι που οι άλλοι, οι Σαμαροβενιζέλοι, θα έβγαιναν στις αγορές!!! Ωραίο και αυτό! Πριν από μερικούς μήνες είχαμε ακούσει τίποτα για κενό και άλλα παρόμοια; Μπαααα!!!!

Χάθηκε λοιπόν το παιχνίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ;  Για την χώρα; Αυτό ήταν;  Ένα όνειρο ήταν και πάει για τον λαό που ψήφισε ή που στηρίζει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα; Η απάντηση μας είναι κατηγορηματικά όχι!  Γιατί υπάρχει και το εσωτερικό μέτωπο. Και εκεί η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αμείλικτη.  Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει. 

Για μια οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα ήταν φυσιολογικό αυτό.  Όχι όμως για αυτή υπό τις παρούσες συνθήκες.  Ολιγάρχες, τραπεζίτες, φοροφυγάδες, λαθρέμποροι πάσης φύσεως κλπ πρέπει επιτέλους να μπουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης.  Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ «να τους ταράξει στην νομιμότητα»…  

Δεν μπορεί να πάνε να μας φορτώσουν νέα μέτρα, νέα μνημόνια ή ότι άλλο και από την άλλη να διαβάζουμε στο Reuters ότι «στην πώληση μέρους των επισφαλών ναυτιλιακών δανείων, ύψους πολλών δισ. δολαρίων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους, σκοπεύουν να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας». Και δεν μιλάμε για φραγκοδίφραγκα… Υπολογίζονται κάπου στα 10 δισεκατομμύρια!!!  

Εντύπωση δε προκαλεί το ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014, διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι «οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν σε εξέλιξη από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται αυτή την εποχή και έως το 2016, με βάση τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει, στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια».  Τι δεν καταλαβαίνουμε;  Ναυπηγήσεις μπορούν και κάνουν, τα δάνεια μόνο δεν μπορούν να αποπληρώσουν; Θα μας τρελάνουν τελείως; 

Και κάτι άλλο. Πιέζουν οι δανειστές την Ελληνική κυβέρνηση;  Η κυβέρνηση γιατί δεν πιέζει με την νομιμότητα τους εδώ συνεργάτες τους, συνεταίρους τους ή ότι άλλο;  Και αν αντιδράσουν σε αυτό να το καταγγείλει αμέσως η κυβέρνηση.  Για αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση έχει αργήσει πάρα πολύ. 

Οι δηλώσεις του κ. Ήσυχου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι οι Siemens, Rheinmetall και Eurocopter θα είναι οι τρεις πρώτες εταιρείες που η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται όχι μόνο να τις αποκλείσει από μελλοντικούς ελληνικούς διαγωνισμούς, αλλά να φέρει θέμα αποκλεισμούς τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι προς την σωστή γραμμή.  

Φυσικά μην περιμένει κανείς να τις αποκλείσει από Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, αλλά αυτό δεν μας νοιάζει.  Εμάς μας ενδιαφέρει η κυβέρνηση να ζητήσει και να επιδιώξει με κάθε μέσο να αποζημιωθεί για όλες τις απάτες που πιθανόν έχουν γίνει.  Δεν μπορεί να γλεντούν όλοι σε βάρος του κορόιδου. 

Μόνον έτσι θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως χώρα, ως λαός.  Έτσι θα έχουμε μια αξιοπρεπή κυβέρνηση.  Αν καταφέρει η κυβέρνηση και μας επιστραφούν χρήματα που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως ή παρανόμως σε διαφόρους, οι Έλληνες θα αποκτήσουν και χρήματα και δουλειές κύριε Βαρουφάκη, που τόσο έχουν ανάγκη και τα δύο.  

Θα μπορεί ακόμη το κράτος να κάνει και κοινωνική πολιτική, και να μην κόβει πχ συντάξεις αναπηρίας από αυτούς που τις δικαιούνται πραγματικά, για να μην έχουμε τραγικά τύπου Χαλκίδας.  Αρκετές ανθρωποθυσίες είχαμε όλα αυτά τα χρόνια… Δεν χόρτασαν από το αίμα των αθώων όλα τα ξένα και εγχώρια αρπακτικά που έχουν πέσει πάνω στον πλούτο της χώρας μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom