Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τραγωδία στην Αμφιλοχία: Έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφενείο – Βαριά τραυματίες (φωτο & βίντεο)


Ένα τραγικό συμβάν έγινε πριν από μια ώρα περίπου και κραυγές πόνου ακούστηκαν ξαφνικά σε καφενείο στο Λουτρό Αμφιλοχίας, όταν προκλήθηκε έκρηξη φιάλης με αποτέλεσμα το ωστικό κύμα να εκτοξεύσει τους θαμώνες του καφενείου με κλειστές τις πόρτες αρκετά μέτρα έξω από αυτό. 

Πάνω από 10 ήταν τα θύματα της απρόσμενης έκρηξης, κάποιοι εκ
των οποίων είναι βαριά τραυματισμένοι, φέροντας σοβαρά εγκαύματα και σπασμένα μέλη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ Αμφιλοχίας για να τους παρατεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα ασθενοφόρα όμως της περιοχής δεν επαρκούσαν και χρειάστηκε η συνδρομή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας όπου κάποιοι από τους τραυματίες μετεφέρθησαν εκεί.

Οι τραυματίες συνολικά είναι περίπου 15, τέσσερις οι σοβαρά τραυματίες οι οποίοι φέρουν εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο το σώμα.







Δείτε περισσότερες φωτο από το κατεστραμμένο καφενείο στο e-maistros.gr/

Τι λένε κάτοικοι του Λουτρού στο NewsIt
Φρικιαστικές εικόνες έχουν χαραχτεί στο μυαλό των κατοίκων του Λουτρού, οι οποίοι είδαν τους συμπολίτες τους να βγαίνουν φλεγόμενοι από το καφενείο, όπου έγινε έκρηξη φιάλης υγραερίου λίγο πριν από τις 12.00.

“Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη, που νόμιζα ότι μπήκε κάποια νταλίκα μέσα στο μαγαζί”, είπε στο NewsIt η Βάσω Καραλή, ιδιοκτήτρια μανάβικου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καφενείο.

Και συνέχισε: “Είμαι σοκαρισμένη. Είδα ανθρώπους να βγαίνουν φλεγόμενοι από το καφενείο και προσπαθούσαμε να τους σβήσουμε με ρούχα και ό,τι άλλο είχαμε”.

Τις σκηνές πανικού έζησε και ο Σπύρος Βάρδιας, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, 50 μ. από το σημείο της έκρηξης: “Ήταν πολύ δυνατός ο θόρυβος. Αυτό που ακολούθησε μετά, με σόκαρε... Είδα ανθρώπους που γνώριζα, να καίγονται. Έχω συγκλονιστεί”.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 6 εγκαυματίες, εκ των οποίων ο ένας διασωληνώθηκε. Οι δύο θα διακομισθούν στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν και άλλοι 5 ελαφρά τραυματισμένοι.

Στο νοσοκομείο της Άρτας νοσηλεύονται 4 τραυματίες, ένας άλλος τραυματίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο και τρεις ελαφρά τραυματισμένοι είναι στο κέντρο Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom