Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Νύχτα επεισοδίων στο κέντρο - Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο - "Βροχή" από βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


- Μέσα στο Πολυτεχνείο "οχυρώθηκαν" οι αντιεξουσιαστές, απ' όπου εξαπολύουν επιθέσεις στους αστυνομικούς, πετώντας πέτρες και μολότοφ.
- Ομάδες αντιεξουσιαστών βγαίνουν από την πύλη στην Τοσίτσα και πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς επί της Πατησίων
- Όλο το βράδυ των επεισοδίων η αστυνομία διατηρεί αμυντική στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους
- Κλειστή αυτή την ώρα η Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου


Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς κουκουλοφόροι έχουν εισβάλει μέσα στο χώρο του ιδρύματος και από εκεί κάνουν εξορμήσεις κατά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων πετούν πέτρες και μολότοφ.


Από την πλευρά της Τοσίτσα, οι κουκουλοφόροι πετούν τα πάντα προς τους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι μέχρι πρότεινος κρατούσαν στάση αναμονής, αλλά πλέον κάνουν χρήση δακρυγόνων, αλλά περιορισμένη.

Και ενώ το μέτωπο για τους άντρες των ΜΑΤ φαινόταν ένα, άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών από την πάνω πλευρά του Πολυτεχνείου, στην οδό Μπουμπουλίνας, πετούν βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από πορεία που έκαναν οι νεαροί στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, περίπου 300 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια γύρω στις 6 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο στην οδό Σταδίου κάποιοι προξένησαν φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας, ενώ κατά την επιστροφή τους από την οδό Πανεπιστημίου έσπασαν τις τζαμαρίες δυο καταστημάτων.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν καθώς οι νεαροί κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων στο Πολυτεχνείο. Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος στην οδό Στουρνάρη, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους έχουν κλείσει τους δρόμους.




Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν ακόμη επέμβει.


Νωρίτερα, οι αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε βανδαλισμούς, σπάζοντας στάσεις λεωφορείων, τηλεφωνικούς θαλάμους, καταστήματα και τα γραφεία μίας ασφαλιστικής εταιρείας, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βουκουρεστίου.




Με λοστούς και πέτρες προκάλεσαν ζημιές στις τζαμαρίες ενός ζαχαροπλαστείου και δύο κοσμηματοπωλείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom