Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Συγκλονίζει η διπλή αυτοκτονία μάνας και γιου στη Χαλκίδα - Είχε προαναγγείλει ότι θα αυτοκτονήσει γιατί της έκοψαν την αναπηρική σύνταξη


Η διπλή αυτοκτονία της 67χρονης και του γιου της στη Χαλκίδα συντάραξε όλη τη χώρα.Συγκλονίζει η μαρτυρία στο Newsit της δημοσιογράφου στην οποία η γυναίκα είχε προαναγγείλει οτι θα αυτοκτονήσει γιατί της έκοψαν την αναπηρική σύνταξη.

Στο πένθος η Χαλκίδα και όλη η Ελλάδα για την τραγωδία της
αξιοπρεπούς μάνας που πήδηξε μαζί με τον 30χρονο γιο της από το μπαλκόνι 5ου ορόφου της πολυκατοικίας όπου διέμενε, καθώς δεν μπορούσε άλλο να βιώνει μια ζωή εξαθλίωσης.

Προανήγγειλε σε δημοσιογράφο οτι σκόπευε να αυτοκτονήσει

Κάθε λεπτομερεία αυτού του δράματος είναι γροθιά στο στομάχι. Ομως το γεγονός πως η 67χρονη είχε προαναγγείλει την αυτοκτονία της σε δημοσιογράφο προκαλεί...ανατριχίλα.

Η συνάδελφος Έφη Ντίνη περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο στο Newsit τον διάλογο που είχε με την αυτόχειρα. Οπως χαρακτηριστικά δηλωσε "στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2014 με επισκέφθηκε στο ραδιόφωνο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, η Καίτη Αμπελιώτη. Ήταν εμφανώς καταβεβλημένη και απογοητευμένη θα έλεγε κανείς η γυναίκα καθώς όπου και αν είχε χτυπήσει τις πόρτες για να δει τι θα γίνει με την αναπηρική σύνταξη που της είχαν κόψει τα τελευταία 3,5 χρόνια, δε βρήκε ανταπόκριση.

Σε πρώτη φάση είδαμε το θέμα, είχε φέρει και τα χαρτιά αναπηρίας μαζί και το παράπονό της ήταν πως είναι δυνατόν ένα ποσοστό αναπηρίας 67% να γίνεται μετά 50% και ξαφνικά να γίνεται 35 με 37% και βέβαια έτσι να κόβεται η αναπηρική σύνταξη.

Η γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα καθώς και ψυχολικά προβλήματα και ο καθένας μπορούσε να καταλάβει οτι το πρόβλημα υγείας δεν ήταν αντιμετωπίσημο, δεν μπορούσε ούτε να γίνει καλά, ούτε να πάει να κάπου να εργαστεί.

Της πρότεινα τότε να δει έναν γιατρό που ήταν φίλος μας από κοινού και ο οποίος είναι και στις επιτροπές συντάξεων. Την παρότρυνα να πάει να τον δει προκειμένου να δούμε αν μπορεί να την βοηθήσει να πάρει έστω μια μικρή αναπηρική σύνταξη. Εφυγε λοιπόν από το ραδιόφωνο, χωρίς να βγούμε στον αέρα, κρίνοντας οτι είναι μια λύση και να το ξαναβλέπαμε το θέμα στην πορεία.

Ηρθε λοιπόν περίπου ένα μήνα μετά, στα τέλη Οκτωβρίου 2014 και πάλι στο γραφείο μου λέγοντας μου "Έφη δεν γίνεται τίποτα, όπου και αν έχω χτυπήσει πόρτες σε υπηρεσίες δεν μπορώ να βρω άκρη πουθενά" και την ώρα που έφευγε μου είπε "θα κάνω υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, δε το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα, θα πέσω από την Υψηλή γέφυρα..."

Εκείνη την ώρα συγκλονίστηκα, της είπα να δούμε μήπως μπορέσουμε να βρούμε μια δουλειά για δύο -τρεις ώρες προκειμένου να παίρνει κάποια χρήματα και μου απάντησε "αδυνατώ να δουλέψω γιατί δε μπορώ να αναπνεύσω, συνεπώς για εμένα τελείωσε το θέμα, δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας καμία".

Η γυναίκα βέβαια δεν ήταν μόνη της, είχε και έναν 30χρονο γιο που αντιμετώπιζε και αυτός προβλήματα. Ηταν όμως μια γυναίκα με αξιοπρέπεια. Μια γυναίκα που δεν επαιτούσε, αλλά διεκδικούσε αυτό που της ανηκε και αυτό ήταν η αναπηρική σύνταξη που της είχαν κόψει με το έτσι θέλω κάποιοι.

Εγώ έγραψα στο eviakosmos.gr ότι το σύστημα ήταν αυτό τελικα σκότωσε τη γυναίκα, γιατί είχα ζήσει την υπόθεση από πολύ κοντά και αυτο που με συγκινεί είναι οτι στη θέση της Καίτης ειναι πολύς κόσμος σήμερα. Στο πλευρό της στάθηκαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που έμενε, που όχι μόνο δε της ζητουσαν ενοίκια επί 3,5χρόνια αλλά τη βοηθούσαν με όποιο τροπο μπορούσαν.

Οταν έμαθα χθες για την αυτοκτονία, συγκλονίστηκα λέει η Έφη Ντίνη με τρεμμάμενη φωνή. Γιατί από το να το ακούς μέχρι να φτάνει κάποιος να το κάνει...Οχι οτι δε με προβλημάτισε όταν έφυγε από εδώ, προσπάθησα να κρατήσω να μια επικοινωνία.

Άφησε βέβαια η Καίτη ένα σημείωμα πίσω της όπου ρίχνει ευθύνες και σε υπηρεσίες και σε παράγοντες, όμως αυτό δε φέρνει κανέναν πίσω. Η Καίτη και ο γιος της θα πρέπει να είναι τα τελευταία θύματα αυτής της τραγωδίας και των καταστασέων που βιώνει η κοινωνία" είπε τέλος η δημοσιογράφος.

Ακούστε τη συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsit της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom