Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δημήτρης Μάρδας: Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας - Υπάρχει «μαύρο» χρήμα στις θυρίδες!


- Αντίθετη άποψη από τον Γιάννη Βαρουφάκη για το θέμα της ρευστότητας φαίνεται πως έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας
- Είπε ότι στην Τράπεζα Ελλάδος υπάρχουν χρήματα από φορείς του Δημοσίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν
- Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί

Εκατομμύρια ευρώ που είναι αδήλωτα ενδεχομένως να υπάρχουν σε
θυρίδες τραπεζών άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Μάρδας είπε ότι θα βρεθούν χρήματα από εκεί, από το "μαύρο χρήμα" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικά καθώς οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα. Τόνισε πως το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί.

Ο κ. Μάρδας φάνηκε να έχει αντίθετη άποψη με τον πολιτικό του προϊστάμενο Γιάννη Βαρουφάκη για το θέμα της ρευστότητας.

Όπως είπε, το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Είπε επίσης ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του Δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα. Είπε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης υποστήριξε ότι χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom