Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Μ@λ@κ@ αποκάλεσε το Σαμαρά ο Κώστας Αρβανίτης - Τον αποκεφαλισμό του ζητάει η Μαρία Σπυράκη (βίντεο)


«Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι...», είπε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Ρ/Σ «Στο κόκκινο 105,5», μιλώντας σε εκδήλωση στη Λαμία κι έβαλε φωτιά στην προεκλογική περίοδο.

Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν ομιλητής χθες βράδυ σε εκδήλωση στη
Λαμία με θέμα: "Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ " η οποία έγινε παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.ΕΛ.) "H είδηση υπό διωγμό", που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα των Γαλλικών ΜΜΕ και ειδικότερα σε αυτό του περιοδικού L’Express το οποίο έγραψε: "C’est dur d’être soutenu par des cons". Δηλαδή, "Είναι δύσκολο να σε στηρίζουν οι μαλάκες".

Δείτε το βίντεο:


Άμεση ήταν η αντίδραση της της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη ,η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι "οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του Πρωθυπουργού δεν μας εξέπληξαν.

Η κα Σπυράκη στην ανακοίνωσή της σημείωσε πως ο κ. Αρβανίτης είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" που όπως αναφέρει, λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και πως με αυτό το υβρεολόγιο αποτυπώνεται "τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο".

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει το ερώτημα εάν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κ. Αρβανίτη και σημείωσε πως η άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθυντή του ραδιοφώνου "που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη".

Τέλος, η κα Σπυράκη κάλεσε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν την "υβριστική συμπεριφορά" του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη.

update
H απάντηση του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη στη Μαρία Σπυράκη για την αναφορά του σε δημοσίευμα της «L’Express»:

«Η σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ που ζητά την κεφαλή ενός δημοσιογράφου επί πίνακι, επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο της χθεσινής εκδήλωσης στη Λαμία «η είδηση υπό διωγμό». Στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και τα σχόλια είναι υπό διωγμό. Και επειδή ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L' express», παραφράζοντας τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε "C'est dur d'être aimé par des cons" αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά, του οποίου το ρατσιστικό παραλήρημα έκανε το γύρο του κόσμου. Η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με την τρωθείσα εικόνα της χώρας και να αφήσει τους δημοσιογράφους που δεν κρύβουν τις ειδήσεις κάτω από τα μαξιλάρι τους, να κάνουν τη δουλειά τους.

Η απαίτηση της εκπροσώπου της ΝΔ για απομάκρυνση απόλυση δημοσιογράφου από το Κόκκινο εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (99η) σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου.


Επισυνάπτουμε την συγκεκριμένη γελοιογραφία για να απαντήσει η κυρία Σπυράκη επί της ουσίας, όχι μόνο στην Γαλλική εφημερίδα, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες που την αναπαράγουν μαζικά.

Για τον 105,5 Στο Κόκκινο

Κώστας Αρβανίτης»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ειθελα οχι μονο να μην ενοχληθει απο κανεναν ο Αρβανιτης
αλλα για τον πρωθυπουργο να προστεθουν και χιλια αλλα κοσμητικα
επιθετα τα οποια οποια κι αν ειναι
του πανε γαντι
melito

Read more: Go to TOP and Bottom