Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ζημιωθέντες Ασπίς Πρόνοια προς Βαρουφάκη: «Δώστε λύση μετά από 5,5 χρόνια»


Να δοθεί λύση 5,5 χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλα της κατάρρευσης του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια ζητούν οι ζημιωθέντες από τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου .

Σε επιστολή του προς τον νέο υπουργό Οικονομικών ο Σύλλογος των Ζημιωθέντων αναφέρει:

«Δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις πιο καλές μας ευχές για το δύσκολο και εθνικά υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνετε.

Ένα από τα προβλήματα τα οποία κληρονομείτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελεί το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που προκαλεί η παρατεταμένη εκκρεμότητα των πρώην ασφαλισμένων του Ομίλου της Ασπίς Πρόνοια.

Ήδη 5,5 χρόνια μετά την ανάκληση μετράμε τεράστιες ζημιές οι οποίες αφορούν πρωτίστως τους κατόχους 250.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής του Ομίλου, αλλά και καταστροφικές παράπλευρες απώλειες για τον θεσμό ο οποίος έχει απολέσει το 1/4 του ενεργητικού του κυρίως εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το οποίο έπληξε τις ασφαλιστικές εταιρείες στο πιο δυνατό τους σημείο, την αξιοπιστία. Φυσικά πολύ ζημιωμένη είναι και η εθνική οικονομία η οποία απώλεσε πολύ σημαντικά έσοδα από φόρους επί των ασφαλίστρων και επί των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών.

Είστε εξαιρετικός γνώστης των συνθηκών εποπτείας και προστασίας των ασφαλιστικών εταιρειών διεθνώς. Όπως γνωρίζετε η ασφαλιστική βιομηχανία αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου μέσω της οποίας πραγματοποιούνται το 50% των επενδύσεων του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, ακατάλληλοι άνθρωποι σε ακατάλληλες θέσεις, αντί να λύσουν ένα εύκολο πρόβλημα μέσα σε λίγα λεπτά, κατόρθωσαν να πλήξουν καίρια την ασφαλιστική αγορά και να φέρουν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Φαινόμενο που αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό case study το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ως υπόδειγμα καταστροφής ανθρώπων και θεσμών.

Η επίλυση του προβλήματος είναι πολύ εύκολη και σήμερα ακόμη αφού υπάρχει ήδη ο νόμος 3867 ο οποίος επιλύει με έναν ικανοποιητικό τρόπο το πρόβλημα χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος. Μόνο μικρές παρεμβάσεις απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης, αλλά και η εύρεση ενός χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να δανειοδοτηθεί το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής που έχει την αποζημιωτική ευθύνη.

Στην εύλογη απορία σας γιατί ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, απαντάμε ότι παραμένουμε κι εμείς με την ίδια απορία αφού τα τελευταία 2,5 αντιμετωπίσαμε μόνο ένα αρχικό ενδιαφέρον το οποίο μετατράπηκε σε μια ατελέσφορη παρελκυστική τακτική που δεν οδήγησε πουθενά. Το κυριότερο όλων όμως κατά την γνώμη μας, είναι ότι την υπόθεση ανέλαβαν εντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δική σας θέληση και η εξαιρετική σας δημιουργικότητα θα συμβάλουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος και πολύ σύντομα όλοι αυτοί οι οποίοι υποφέρουν από την εκκρεμότητα που υπάρχει, θα ακούσουν από εσάς επιτέλους ευχάριστα νέα.

Θέτουμε υπόψη σας ότι ο Σύλλογός μας έχει ήδη πραγματοποιήσει όλες τις προπαρασκευαστικές επαφές που απαιτούνται και έχει λάβει πολύ θετικά μηνύματα για την συμβολή όλων στη επίλυση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με αρμοδίους από την Τράπεζα της Ελλάδος, το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τους εκκαθαριστές της εταιρείας και φυσικά -προεκλογικά- με τους επικεφαλείς του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των οποίων εκδόθηκαν και οι ανακοινώσεις του κόμματος για το ζήτημα.

Θα επιθυμούσαμε μια σύντομη συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το πρόβλημα αλλά και να σας μιλήσουμε για τις προτάσεις μας σχετικά με την διευθέτησή του.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα σας.»

http://www.asfalisinet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom