Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic: Ανείπωτη τραγωδία με 8 νεκρούς και 37 αγνοούμενους – Αγωνιώδεις έρευνες στο κουφάρι του πλοίου


- Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε πως βρέθηκε και όγδοος νεκρός!
- Συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων
- Από τους 478 επιβαίνοντες έχουν διασωθεί οι 432
- Σύμφωνα με τους Ιταλούς οι διασωθέντες είναι 427
- Φόβοι πως υπάρχουν παγιδευμένοι στο γκαράζ
- Επτά συνολικά οι νεκροί στο Norman Atlantic
- Νωρίτερα εντοπίστηκαν άλλα δυο πτώματα επιβατών, επιβεβαίωσε και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic μπορεί να ολοκληρώθηκε αλλά γρήγορα οι ελπίδες πως υπήρξε αίσιο τέλος αποδείχθηκαν τραγικά λανθασμένες. Οι πληροφορίες πως υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι ήρθε να "παγώσει" τους πάντες. Όπως και η ανακοίνωση του Ιταλού υπουργού Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, πως υπάρχει και όγδοος νεκρός.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι, οι έρευνες στο πλοίο θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Πριν καλά καλά ξεπεραστεί το σοκ πως εντοπίστηκαν άλλοι δυο νεκροί και συνολικά οι νεκροί της τραγωδίας έφτασαν τους επτά, ήρθε και η πληροφορία των ιταλικών ΜΜΕ πως δεν έχουν βρεθεί δεκάδες άνθρωποι! Και υπάρχουν φόβοι πως ίσως να έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί απ' όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε η φωτιά που κατέκαψε απ' άκρη σ' άκρη το Norman Atlantic.
Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι 427 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα πλοία. Στον κατάλογο των επιβαινόντων περιλαμβάνονταν 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός σημείωσε ότι ο αριθμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

Την ώρα που οι Ιταλοί μιλούν για 427 διασωθέντες, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 432. Ανάμεσα στους 432 διασωθέντες είναι τουλάχιστον δυο λαθρεπιβάτες. Αγνοούνται, σύμφωνα και με τη νεότερη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, 37 άνθρωποι. 

Ο κ. Λαγκαδιανός είπε επίσης ότι συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου. «Τα κέντρα έρευνας και διάσωσης συνεργάζονται για την διασταύρωση της λίστας των επιβατών ενώ στην Ρώμη μεταβαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος», είπε.

 

Πρόσθεσε ότι έχει προταθεί η αποστολή ειδικού κλιμακίου της πυροσβεστικής και του λιμενικού προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες. Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαγκαδιανός "τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με τη λίστα των διασωθέντων, όπως αυτή έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι".

 

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ του ΠΝ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Όλοι οι επιβάτες του «Norman Atlantic» μεταφέρθηκαν στο πλοίο «San Giorgio» του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι.
Το πλοίο «San Giorgio» αναμένεται να μεταφέρει τους διασωθέντες στο λιμάνι του Πρίντεζι έως το βράδυ.
69 διασωθέντες που είχαν επιβιβαστεί στο Cruise Europa αναμένεται να φτάσουν στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας και ήδη έχουν κινητοποιηθεί για την υποδοχή τους η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom