Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε η Μάγια Μελάγια σε ηλικία 86 ετών


Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου  έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών η Μάγια Μελάγια,η Μελπομένη Τσιριγώτη, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, ένας από τους θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου, που βγήκε στο τραγούδι λίγο μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπήρξε μια από τις πιο μεγάλες φωνές, ενώ στο ενεργητικό της είχε πολλές συνεργασίες και με τον Μανώλη Χιώτη.

Η Μελάγια δεν ξεχώρισε μόνο για την μπάσα φωνή της αλλά και για την σκηνική παρουσία και το μπρίο της. Αλλωστε θεωρήθηκε ένα από τα σύμβολα του σεξ για το ελληνικό θέαμα και ακρόαμα.

Αρχισε την καριέρα της το 1946 για να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 τόσο στις νυχτερινές πίστες όσο και στο θεατρικό πάλκο. Τραγούδησε κυρίως ελαφρολαϊκά και αρχοντορεμπέτικα.



Η πρώτη της επιτυχία μεταπολεμικά ήταν το single “Μεσ' Του Βαλς Τις Στροφές, Πώς Με Μεθάς” του 1946. Μεταξύ άλλων έχει ερμηνεύσει τα «Θέλω να τα σπάσω», «Αδύνατον να κοιμηθώ», «Είναι αργά», «Αλα της».

Εκτοτε η καριέρα της απογειώθηκε και κυρίως την δεκαετία του ’50, όπου και έκανε κινηματογραφικές εμφανίσεις σε ταινίες όπως “Τρεις Τρελοί Ντετέκτιβς” (1957), “Ραντεβού Με Τον Έρωτα” (1957) και “Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση” (1958).



Την δεκαετία του ΄60 μετά τον χωρισμό της με τον Γιώργο Μουζάκη εγκατέλειψε την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μάγια Μελάγια έκανε μια δεύτερη καριέρα στα μαγαζιά της ελληνικής παροικίας των Η.Π.Α. και παντρεύτηκε εκεί.Αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα της χρόνια μετά, όταν πια έμεινε χήρα και είχε μια περιπέτεια υγείας.

Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την θρυλική ντίβα Μελπομένη Τσιριγώτη, καθώς το 2009 έχασε την καρδιακή της φίλη Σπεράντζα Βρανά και το 2011 τη μοναδική της αδερφή, Στέλλα,ενώ αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η «αρχοντορεμπέτισσα» πέρασε πολλά χρόνια σ' ένα διαμέρισμα στην Αγίου Μελετίου,ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ήδη από το 2013.

Η κηδεία της θα γίνει από το νεκροταφείο Ζωγράφου την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom