Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Θα τρελαθούμε τελείως! Ο Δήμος Ζωγράφου επιχορηγεί με 15.000 ευρώ το Ίδρυμα Δημήτρη Κιτσίκη που οραματίζεται την ένωση Ελλάδος - Τουρκίας?

Μέχρι προχτές ο Δήμος Ζωγράφου δεν είχε λεφτά για να βάλει πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα,ενώ από το καλοκαίρι έχει αφήσει τις Παιδικές Χαρές και ρημάζουν.
Την ίδια ώρα σκορπάνε αφειδώς χρήματα για υπαίθρια όργανα γυμναστικής (70.000),για γιορτές Χριστουγέννων (34.000) και το αποκορύφωμα χρηματοδοτούν ίδρυμα που οραματίζεται την ένωση Ελλάδος - Τουρκίας!!!
Θα μας τρελάνουν τελικά.
Ζείδωρον 

ΘΑ ρωτήσετε: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ίδρυμα Δημήτρη Κιτσίκη; 
Και το ερώτημα εύλογο. 
Είναι λοιπόν ένα ένα Νομικὸ Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που εδρεύει στον Δήμο Ζωγράφου, και δημιουργήθηκε επί Δημαρχίας Γιάννη Καζάκου το 2008 κάτι που εμφαντικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος ( www.idkf.gr  ) στο εισαγωγικό κείμενο στην πρώτη κιόλας του παράγραφο.

Η έδρα του βρίσκεται επί της Ιωάννου Θεολόγου αλλά αφού δεν το ξέραμε εμείς που ζούμε στην Ιωάννου Θεολόγου χλωμό να το ξέρετε και εσείς υποθέτουμε.
Ο Δημήτρης Κιτσίκης, είναι ένας πανεπιστημιακός, ειδικός της γεωπολιτικής και της Ιστορίας των διεθνών σχέσεων και θα μπορούσαμε να πούμε και τουρκολόγος λόγω της μεγάλης του ενασχόλησης με ελληνοτουρκικά ζητήματα.
Σύμφωνα με το περιοδικό Εποπτεία (έτος 7ο, Ιούνιος 1982, αφιέρωμα του Π. Δρακόπουλου και Νέα Κοινωνιολογία, 9ο τεύχος, καλοκαίρι 1990, «Ελλάς-Τουρκία", ειδικό αφιέρωμα, άρθρο του Νεοκλή Σαρρή.)
"Από την παιδική του ηλικία, ο Δημήτρης Κιτσίκης είχε μία έμμονη ιδέα. Ήθελε να συμφιλιώσει όχι μόνον τους Έλληνες με τους Τούρκους αλλά και να τους ενώσει σε μία ελληνοτουρκική συνομοσπονδία και να επανιδρύσει με τον τρόπο αυτό, υπό σύγχρονη μορφή, την Οθωμανικήν Αυτοκρατορία ».
Παράλληλα όμως είναι και υπέρμαχος της ελληνικής γλώσσας και μάλιστα χρησιμοποιεί το πολυτονικό, Κάτι που φαίνεται ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ιστοσελίδα ΤΟΥ ιδρύματος που μπορείτε ΝΑ Δείτε Εδω ενώ ΣΤΑ Περιοδικά   Ενδιάμεση Περιοχή ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ Μάτι Ο Κιτσίκης έβαλε Ως όρο ΓΙΑ ΤΗ συμμετοχή ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ δημοσιεύουν Άρθρα ΤΟΥ στην πολυτονική γραφή όπως αναφέρει τουλάχιστον το Wikipedia  σε αναφορά του σε αυτόν.
Αίσθηση όμως μας προκάλεσε δήλωση του ότι "  Πλέον η ιστορική μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς η 25 Μαρτίου 1821, αξιολογείται περισσότερο ως αρχή κατάρρευσης και όχι ως αρχή ελευθερίας ... »   τονίζοντας ότι « Έχω ένα όνειρο 50 ετών, να επανενωθούνε οι δύο κοινότητες που επί 400 χρόνια ζούσαν αδερφικά στην Οθωμανική περίοδο. »   όπως αλιεύσαμε στο διαδίκτυο και μπορείτε να βρείτε στο google κάνοντας κλικ Εδώ.
Παρότι λίγο το fan των Οθωμανών μας προβλημάτισε όσο αφορά την σχέση του με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Καζάκο (αλήθεια φαντάζεστε τον πρώην δήμαρχο να είναι οπαδός Της γνωστής τηλεοπτικής σειράς  ΣουλεϊμάνΟ Μεγαλοπρεπής ?)  ΕΙΝΑΙ  Κάτι Άλλο που μας προξενεί εντύπωση ζωηρή. 
Το γεγονός ότι η διοίκηση της Τίνας Καφατσάκη συνεχίζει να επιχορηγεί αυτό το Νομικό Πρόσωπο με προυπολογισμό 15.000 ευρώ για το 2014 εκ των οποίων τα 2.000 πρόσφατα πήγαν προς εκταμίευση Οπως διαβάσαμε ΣΤΟ Διαύγεια ΚΑΙ ΝΑ μπορείτε Δείτε ΚΑΙ εσείς Εδω ?
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ερώτημα μας δεν είναι πολιτικό ή ιδεολογικό. Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις απόψεις του κου Κιτσίκη. Εκεί όμως που καταθέτουμε τις έντονες ενστάσεις μας σαν Δίκτυο Ζωγράφου - Zografou.Net είναι στο ότι αυτό το ΝΠΔΔ θα πρέπει να επιχορηγείται από τον Δήμο Ζωγράφου χωρίς να παρέχει τίποτα απολύτως στον Ζωγραφιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom