Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης


- Άγνωστοι του επιτέθηκαν με λοστό και τον χτύπησαν στο κεφάλι
- Καταδίκη της "σκληρής και άνανδρης επίθεσης" από τον Δήμαρχο Β. Λαμπρινό και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης
- Η αστυνομία αναζητεί τους ενόχους μέσα από κάμερες γειτονικών καταστημάτων ενώ υπάρχουν και κάποιες μαρτυρίες
- Η επίθεση φαίνεται να είχε σχέση με τη θεσμική ιδιότητα του κ. Ινιωτάκη.
Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε αιμόφυρτος, περίπου στις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από αγνώστους που τον χτύπησαν με λοστό!

Στο νοσοκομείο έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, συγγενείς του αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής ενώ υπήρξε κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του και κλήθηκε ο διευθυντής της γναθοχειροουργικής κλινικής, κ.Μαστοράκης.
Ο κ. Ινιωτάκης φέρει κατάγματα, ωστόσο, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή του
Στο Νοσοκομείο έσπευσε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου. Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος, πάντως, δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες τον χτύπησαν από πίσω

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ινιωτάκης δέχθηκε την επίθεση στην περιοχή της οδού Επιμενίδου- Ευρώπης και μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο αλλά και αστυνομική δύναμη προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες.
Όπως φαίνεται, οι δράστες ή ο δράστης γνώριζαν το δρομολόγιο του αντιδημάρχου καθώς κάθε απόγευμα μεταβαίνει στο συγκεκριμένο σημείο όπου διαθέτει θέση πάγκινγκ για συγκεκριμένη δουλειά του Δήμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δέχθηκε την επίθεση κι ενώ μιλούσε στο κινητό με τη μητέρα του η οποία νόμιζε ότι κόπηκε η σύνδεση!
Αφού του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Ο ίδιος μετέβη τραυματισμένος στο ταξιδιωτικό γραφείο "Fouskis Travel" που βρίσκεται λίγο παρακάτω όπου και ζήτησε βοήθεια!
Η ΕΛ.ΑΣ θα αξιοποιήσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων. Ωστόσο, φαίνεται να εξετάζονται και κάποιες μαρτυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν τη ληστεία ως κίνητρο αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο να του αρπάξουν πορτοφόλι ή τιμαλφή.
Η επίθεση, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είχε να κάνει με τη θεσμική ιδιότητα του κ. Ινιωτάκη.
Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου

Σε γραπτή δήλωση του ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει:
«Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ,εδέχθη σήμερα το απόγευμα σκληρή και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες.
Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική αυτή επίθεση και αναμένω από την αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».
Καταδίκη της επίθεσης από τους "Ανοιχτούς Ορίζοντες"
Τα μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν απερίφραστα την πράξη βίας κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ.Πέτρου Ινιωτάκη.
Εκφράζουμε τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στον αντιδήμαρχο και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθει στα καθήκοντά του.
Δήλωση της παράταξης Λυγερού
 "Οι “Ενεργοί Πολίτες” καταδικάζουν απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου,  Πέτρος Ινιωτάκης. 
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές ο επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Λυγερός εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για το συμβάν και την συμπαράστασή του στον αντιδήμαρχο".
Ανακοίνωση - καταδίκη από τον Λ. Αυγενάκη
«Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση»Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της».
Καταδίκη από την "Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών" του ΤΕΕ –ΤΑΚ
"Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του ΤΕΕ –ΤΑΚ καταδικάζει την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου και δηλώνει τη συμπαράσταση της στον Αντιδήμαρχο απέναντι στο φανατισμό, τα συμφέροντα και τους εγκληματίες που είχαν στόχο τη ζωή του και τον εκφοβισμό όλων μας.
Αντιδήμαρχε σου ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα σου.
Απόστολος Λουλουδάκης, Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Χερσονήσου
"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση προς τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Πέτρο Ινιωτάκη. Η ενέργεια αυτή αμαυρώνει την ιστορία της πόλης και αποδεικνύει περίτρανα τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο κινήθηκε η πολιτική ζωή του τόπου μας τα τελευταία χρόνια.  Απαιτούμε η αστυνομία ΑΜΕΣΑ να διαλευκάνει την υπόθεση και να πέσουν οι μάσκες.  
Οι δημοκρατικοί πολίτες του Ηρακλείου πρέπει να αντιδράσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.  Η Δημοκρατία δεν απειλείται από τον υπόκοσμο και τους προστάτες του.  Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο φίλο μου Πέτρο Ινιωτάκη.  Από αύριο το πρωί ο αγώνας μας για κάθαρση του δημόσιου βίου, για δημοκρατία και για την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας θα είναι πιο δυνατός και χωρίς εκπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom