Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εκπληκτικό αφιέρωμα στις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας από το TRAVEL BOOK (φωτο)


ΑΥΤΟ το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, το 32ο τεύχος του περιοδικού "TRAVEL BOOK" κυκλοφορεί ένθετο με την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ". Είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός αφιερωμένος στην Αιτωλοακαρνανία.Στο Υδάτινο όνειρο...

Ενα μαγικό ταξίδι σε 9 λίμνες,6 λιμνοθάλασες και 3 ποταμούς

Το ιερό Μεσολόγγι,το Αγρίνιο των εκπλήξεων,η καστροπολιτεία της Ναυπάκτου,το ιονιοπελαγίτικο Ξηρόμερο,το προικισμένο Θέρμο,η νευραλγική Βόνιτσα και η ανεξερεύνητη Αμφιλοχία.
Ορεινές περιπέτειες στα Κράβαρα,στο Παναιτωλικό και στα Ακαρνανικά όρη.


Πανοραμική θέα της Ναυπάκτου από το κάστρο της


Η αρχαία Ακρόπολη της Παλαιομάνινας "εποπτεύει" τον Αχελώο στο Δήμο Ξηρομέρου




Ηλιοβασίλεμα με θέα τον όρμο του Μύτικα (Δήμος Ξηρομέρου, Αιτωλοακαρνανία) από τις αρχαίες οχυρώσεις του Καστριού (τμήμα της Αρχαίας Αλυζίας). Μπορείτε να δείτε από αυτό το σημείο αρκετά νησιά του Ιονίου (από αριστερά προς δεξιά: Κεφαλονιά, Ιθάκη, Καστός, Κάλαμος, Μεγανήσι, Λευκάδα)




Ηλιοβασίλεμα στην Τουρλίδα, λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου.




Η μονή Μυρτιάς (Εισοδείων της Θεοτόκου), Δήμος Θέρμου, Αιτωλοακαρνανία.




Το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Αρτοτίβας στο στενότερο σημείο του Εύηνου ποταμού. Αποτελούσε τμήμα του μονοπατιού που συνέδεε τα χωριά Κάτω Χρυσοβίτσα (σήμερα ανήκει στον Δήμο Θέρμου) και Αχλαδόκαστρο (παλιά ονομασία, "Αρτοτίβα" - σήμερα ανήκει στο Δήμο Ναυπακτίας)






Ενα από τα πιο όμορφα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας, η παραλία Τσιμάρι στο Διόνι Κατοχής. Απόμακρη, άγνωστη, σχεδόν "κρυφή" περιοχή στις εκβολές του Αχελώου, ιδανική για kite surfers. Αν βρεθείτε εκεί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον "Ναυαγό" (Γιώργο Καλέντζη) και το πανέμορφο "πρωτόγονο" στέκι του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του περιοδικού TRAVEL BOOK και πάρτε το Εθνος του Σαββάτου με το ένθετο για να απολαύσετε τις σπάνιες ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας και να το έχετε στο αρχείο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom