Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Παραιτήσεις τριών Γενικών Γραμματέων της Κυβέρνησης εν όψει εκλογών

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ:Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η υποψηφιότητα κρατικών υπαλλήλων στις αμέσως επόμενες της παραίτησής τους εκλογές.Εκτός του ότι το 'χουν δίπορτο,είναι γνωστό ότι σε κορυφαίες θέσεις βολεύονται αποτυχόντες πολιτικοί,τους οποίους τίποτα δεν εμποδίζει όσο χρόνο ασκούν εξουσία να βλογάνε τα γένια τους προετοιμάζοντας το έδαφος  της εκλογής τους....,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παρανομούν απαραιτήτως!
Ζείδωρον

- Θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές 
- Εκτός κυβέρνησης ο γγ Συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γγ Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο γγ Μέσων Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Υπό διαφορετικές συνθήκες  η «ομαδική» παραίτηση τριών γενικών γραμματέων μπορεί να αποτελούσε "βόμβα" και προάγγελο πολιτικών εξελίξεων.

Ομως ο κόσμος το 'χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι ότι η παραίτηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης και οι παραιτήσεις των γενικών γραμματέων Επικοινωνίας Ανδρέα Κατσανιώτη και Μέσων Ενημέρωσης Γιάννη Παναγιωτόπουλου, έγιναν για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.

Κυβερνητικές πηγές βέβαια έλεγαν ότι η παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων δε συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ομως οι ίδιοι αξιωματούχοι υποστήριζαν ότι οι τρεις γενικοί γραμματείς παραιτήθηκαν για να είναι υποψήφιοι στις... επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με το νόμο, οι κρατικοί "λειτουργοί" που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους 18 μήνες πριν την συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Εφόσον πληρούται η τυπική προϋπόθεση της οικειοθελούς αποχώρησής τους από κρατικές θέσεις 18 μήνες πριν το απώτατο όριο θητείας της παρούσας κυβέρνησης, οι παραιτηθέντες βουλευτές έχουν δικαίωμα να κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές, όποτε κι αν διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναμένεται να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης, ο κ. Κατσανιώτης θέλει να πολιτευτεί στην Αχαΐα και ο κ. Παναγιωτόπουλος στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους κι άλλοι γενικοί γραμματείς οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom