Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου: Βάψε κανένα παγκάκι,μάζεψε κανένα σκουπίδι και θα φας ένα πιάτο φαΐ;


Διαβάσαμε στο zografou-live.gr την εξόρμηση του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου (δεν έχει σχέση με εμάς σαν Δίκτυο Ζωγράφου – Zografou.Net .To Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου είναι μια εθελοντική οργάνωση φιλικά προσκείμενη στην νυν δήμαρχο κα Καφατσάκη).

Στην πλατεία Άνοιξης,όπου η συγκεκριμένη δράση, που έγινε σε συνεννόηση με το Δήμο,εθελοντές και ωφελούμενοι προχώρησαν στην συλλογή σκουπιδιών και έβαψαν τα παγκάκια.

Παρότι ο εθελοντισμός αυτής της μορφής είναι μια συζητήσιμη πρακτική εμείς δεν θα σταθούμε στους εθελοντές. Δικαίωμα τους και επιλογή τους να μαζεύουν τα σκουπίδια αν το επιθυμούν.

Σαν Δίκτυο Ζωγράφου – Zografou.Net προτιμούμε να το πράττουν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας με απασχολούμενους πλήρης απασχόλησης και οι οποίοι να λαμβάνουν έναν αξιοπρεπή μισθό.

Οι ωφελούμενοι όμως του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου είναι άνθρωποι που σιτίζονται και στηρίζονται από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου.

Μπορούν αυτοί να αρνηθούν – αγνοήσουν ένα κάλεσμα του όταν όπως γράφει και η ανακοίνωση τους:"Η συγκεκριμένη δράση, που έγινε σε συνεννόηση με το Δήμο, είχε ένα ακόμη στόχο: εθελοντές και ωφελούμενοι, στο πνεύμα της Αλληλεγγύης -να ανταποδώσουν την υλική και ηθική στήριξη που παρέχουν οι δημότες στο Δίκτυο με εθελοντική εργασία. "!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σε ένα κάλεσμα ανθρώπων ,που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, και θα μπορούσε να είναι της μορφής , π.χ. ένα τηλεφώνημα του στυλ , ελάτε την Κυριακή να καθαρίσουμε την τάδε πλατεία και την Δευτέρα περάστε να πάρετε τρόφιμα ποιος θα τολμούσε να αρνηθεί την προσέλευση του;

Δεν χρειάζεται καν η εκστόμιση μιας απειλής – συσχετισμού από την πλευρά οποιουδήποτε.

Μόνο η υποψία (ακόμα και παράλογη) στο μυαλό κάποιου ωφελούμενου ότι μια άρνηση συμμετοχής του μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει στην απώλεια του συσσιτίου αυτού και της οικογενείας του αρκεί για να να εμφυτεύσει τον φόβο στην ψυχή και στο μυαλό κάποιου.

Γιατί σίγουρα αυτό που δημιουργείται δεν θυμίζει αλληλεγγύη.

Για το Δίκτυο Ζωγράφου – Zografou.Net
Θανάσης Δαβαλάς


Σχόλιο Ζείδωρον:Βέβαια κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το πως παρουσιάζει το ίδιο θέμα το http://zografou-live.gr/,που μιλάει για την "Ανοιξη της Αλληλεγγύης",εκεί θα δείτε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το βάψιμο και το σκούπισμα της πλατείας.

Προσωπικά συντασσόμεθα με την θέση του ΖografouNet γιατί τέτοιου είδους εθελοντικές πράξεις στις μέρες που ζούμε μας θυμίζουν τα σχέδια και τις προτάσεις της Αννούλας της Διαμαντοπούλου και του Πέτρου Δούκα για "Εθελοντική εργασία των Ανέργων"! Ε,όχι ευχαριστούμε,αλλά δεν θα πάρουμε...

Παρ' όλα αυτά έχουμε να κάνουμε μια πρόταση στους εθελοντές αν σκοπεύουν να συνεχίσουν παρεμφερή δράση:τις επόμενες Κυριακές ας ανασκομπωθούν και με επικεφαλής τη Δήμαρχο ας κάνουν καμία βόλτα από τις Παιδικές Χαρές της πόλης,οι οποίες τυπικά είναι κλειστές εδώ και τρεις μήνες,στην ουσία όμως ανοικτές,εγκαταλελειμμένες στο έλεος του Θεού και σκυλοβρωμάνε,ενώ καταστρέφονται και τα όποια όργανα υπάρχουν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom