Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι

Εφυγε ο Παράσχος κέρδισε ο Ατρόμητος...

Με τον Σα Πίντο να ντεμπουτάρει στον πάγκο του, ο Ατρόμητος “μπλόκαρε” τον Ολυμπιακό και με σκόρερ τον... ερυθρόλευκο Καραμάνο πήρε μεγάλη νίκη (1-0), αναγκάζοντας τους Πειραιώτες να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. 

Μαζί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (10 β.) οι δυο ομάδες, παρέα με τον ΠΑΟΚ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Μόνο ο Μαζουάκου ξεχώρισε από τη μετριότητα των φιλοξενούμενων.

Ιδανικό το ντεμπούτο του Σα Πίντο στον πάγκο του Ατρόμητου και με... τεράστια νίκη. Οι Περιστεριώτες έβγαλαν... ψυχή κόντρα σε έναν -χωρίς φαντασία- Ολυμπιακό και με σκόρερ τον Καραμάνο (δανεικός στους Περιστεριώτες από τους “ερυθρόλευκους) επικράτησαν με 1-0.

Ο Ολυμπιακός πίεσε τον Ατρόμητο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Τσόρι Ντομίνγκες να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Απ' την άλλη, οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγάλη δυσκολία τόσο στο να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους, όσο και στο να δημιουργήσουν φάσεις.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Περιστεριώτες κοίταζαν περισσότερο την άμυνα τους -έβγαιναν μπροστά μόνο σε κάποια αντεπίθεση- ρίχνοντας έτσι το ρυθμό του παιχνιδιού και αναγκάζοντας τους “ερυθρόλευκους” να κυκλοφορήσουν πολύ τη μπάλα, για να βρουν κάποιο κενό χώρο. Όλα αυτά άλλαξαν από το 20λεπτο και μετά, με τους γηπεδούχους να χάνουν τρεις τεράστιες ευκαιρίες με τον Καραμάνο (22', 24') και τον Παπάζογλου (27').

Τελικά, αυτό το πολύ καλό δεκάλεπτο του Ατρόμητου “σφραγίστηκε” και με ένα γκολ, αφού στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ο Καραμάνος κατάφερε να κάνει το 1-0 (30'), “πληγώνοντας” την ομάδα στην οποία ανήκει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες διαχειρίστηκαν εύκολα την πρωτοπορία τους στο σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τρόπο για να απειλήσουν την εστία του Τσενάμο (ανούσια κατοχή μπάλας).

Οι Περιστεριώτες συνέχισαν και στην επανάληψη να αφήνουν τον Ολυμπιακό να κρατά την μπάλα (τον περίμεναν πίσω από τη σέντρα), αφού έδειξε δυσκολία στην τελική πάσα και δεν απειλούσε. Τελικά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των “ερυθρόλευκων” στο ματς ήρθε στο 60' με την κεφαλιά του Μήτρογλου να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Μίτσελ πέρασε τον Ντουρμάζ στη θέση του... καλά “κλεισμένου” Ντομίνγκες και στη συνέχεια τον Μπενίτες αντί του Κασάμι (έπαιξε με δυο σέντερ φορ). Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, αφού οι γηπεδούχοι άρχισαν να μην αντιδρούν σωστά στην πίεση που δέχθηκαν (ο Μαζουάκου συνέχισε τις πολύ καλές επελάσεις από αριστερά). Παρά την υπεροχή τους, οι Πειραιώτες δεν έφτιαξαν κάποια κλασική ευκαιρία κι έτσι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία ήταν και η πρώτη στο Περιστέρι, μετά τη σεζόν 20010/11.

Οι ενδεκάδες:

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσεναμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (61’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Καραμάνος (82’ Λαζαρίδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Κασάμι (70’ Μπενίτες), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82’ Φορτούνης), Αφελάι, Ντομίνγκες (61’ Ντουρμάζ), Μήτρογλου.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom