Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Παναιτωλικός εναντίον agrinionews.gr ! Γιατί κύριε Κωστούλα; ...κάπως έτσι αρχίζει η φαγωμάρα

Αγαπάμε τον Παναιτωλικό,αλλά είμαστε ασυζητητί στο πλευρό του site και της απρόσκοπτης ενημέρωσης...

Ο Παναιτωλικός είναι το καμάρι και το σύμβολο ενός ολόκληρου νομού,της Αιτωλοακαρνανίας κι όχι μόνο του Αγρινίου.Από την ημέρα που τον πήρε ο Φώτης Κωστούλας η ομάδα ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια,άλλαξε νοοτροπία,απέκτησε γήπεδο στολίδι (κι ας ανήκει στον ερασιτέχνη) και γενικώς παίζει σε επίπεδο κορυφής... στη Super League.

Μεταξύ των πολλών καλών ο Πρόεδρος έχει και κάποια "κουσούρια"...
Στην προσπάθειά του να βάλει τάξη ουκ ολίγες φορές ήρθε σε ανοικτή κόντρα με τους οργανωμένους φιλάθλους του Παναιτωλικού (μέχρι και την εξέδρα που έφτιαξε ξήλωσε ένα φεγγάρι!) και με τοπικούς δημοσιογράφους.

Πριν από λίγη ώρα ξαφνικά  εκεί που όλα φαίνονταν να κυλάνε όμορφα,μετά και το επιτυχές αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό,ξέσπασε μια νέα κόντρα του Φώτη Κωστούλα με δημοσιογράφο του εξαίρετου site agrinionews.gr,η οποία μάλιστα έχει αφετηρία πριν το μεγάλο ματς του Σαββάτου.

Με εντολή του Προέδρου του ο Παναιτωλικός απαγόρευσε την είσοδο στα δημοσιογραφικά του γηπέδου του Παναιτωλικού στο δημοσιογράφο Περικλή Καπούλα. Ο λόγος, όπως εξήγησαν τηλεφωνικά στον ίδιο, ήταν ένα προσωπικό πρόβλημα που είχε ο πρόεδρος κ. Κωστούλας μαζί του.

Δεν γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο,όμως δεν διαβάσαμε ποτέ κάτι επιλήψιμο στα ρεπορτάζ του.Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά έναν από τους ιδρυτές του site,όπως και την προσφορά της πρωτοπόρου σελίδας στην τοπική ενημέρωση και όχι μόνο,τον σεβασμό στον αναγνώστη,στην είδηση και στη δημοσιογραφική δεοντολογία κι αυτό φάνηκε εν προκειμένω και από το ότι σεβάστηκαν τον Παναιτωλικό και δεν έβγαλαν στον αέρα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό τον αποκλεισμό του συντάκτη.

Επειδή κάπως έτσι,χωρίς λόγο,είχαν αρχίσει και οι παλιότερες κόντρες του Προέδρου,οι οποίες έβλαψαν τον Παναιτωλικό και εν τέλει δεν ωφέλησαν κανέναν... συνιστούμε ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ κι αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα δύο αποψινά δημοσιεύματα του agrinionews.gr,τα οποία παραθέτουμε στη συνέχεια.

Πολύ εύκολα η φαγωμάρα μπορεί να περάσει και στους κόλπους της ομάδας και μετά χαιρέτα μου τον πλάτανο κυρ Φώτη!

Αγαπάμε τον Παναιτωλικό,αλλά είμαστε ασυζητητί στο πλευρό του site και της απρόσκοπτης ενημέρωσης...
Ζείδωρον

Εμείς αυτά γνωρίζουμε…

Παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό και στα πλαίσια της διαδικασίας χορήγησης διαπιστεύσεων από τον Παναιτωλικό στους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης για τη δημοσιογραφική κάλυψη των εντός έδρας αγώνων, ο υπεύθυνος του agrinionews.gr ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ για το εξής: πως για πρώτη φορά δεν θα χορηγηθεί διαπίστευση στον επί χρόνια συνεργάτη του (όπως και της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΣ) Περικλή Καπούλα, δεν θα διευκολυνθεί δηλαδή στο να καλύπτει τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αρμόδιο του Γραφείου Τύπου- σε γενικές γραμμές- αυτό συνέβη με απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ για λόγους που ο ίδιος ο κ.Κωστούλας αποκλειστικά γνωρίζει. Δεν ήταν δηλαδή σε θέση-ή δεν επιθυμούσε- ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου να ενημερώσει επαρκώς το agrinionews.gr για τους λόγους της απόφασης αυτής. Το agrinionews.gr λοιπόν δεν γνωρίζει τα αίτια που ώθησαν τον κ. Φώτη Κωστούλα στην απόφαση αποκλεισμού του συγκεκριμένου συνεργάτη του.

Οφείλει όμως το agrinionews.gr να ενημερώσει τους αναγνώστες του ότι γνωρίζει τα εξής:
1ον) Πως θα πορευτεί και στο μέλλον χωρίς αστερίσκους με τον Περικλή Καπούλα γνωρίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε με απόλυτη δεοντολογία και με γνώμονα το καλό της ομάδας. Τα διαπιστευτήρια του τα έχει καταθέσει και έχουν εκτιμηθεί από το αναγνωστικό κοινό (και από πολλούς συνεργάτες της ΠΑΕ, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις τους).

2ον) Το agrinionews.gr θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της έντιμης ενημέρωσης. Της ενημέρωσης δηλαδή χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς συμβιβασμούς. Επιδίωξη του να υπηρετεί το Αγρίνιο και να στηρίζει την ομάδα του τόπου μας, όπως όμως η δεοντολογία απέναντι στον αναγνώστη επιτάσσει. Το agrinionews.gr δεν επιδίωξε ποτέ ούτε επιλεκτική πληροφόρηση ούτε προνομιακή μεταχείριση να έχει.

3ον) Δύναμη του agrinionews.gr είναι η δύναμη των αναγνωστών του. Τον σεβασμό αυτών επιδιώκει και, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μηνύματα που οι συνεργάτες του λαμβάνουν, τον έχει κερδίσει. Και σε αυτούς δίνει λογαριασμό. Πρόθεση εξάλλου του agrinionews.gr είναι η διαρκής βελτίωση μηδενίζοντας παράλληλα τις όποιες αστοχίες που- αναπόφευκτα- μπορεί να γίνουν στην προσπάθεια της καθημερινής ενημέρωσης.

Είναι αυτονόητο πως το agrinionews.gr ελπίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ.Φώτης Κωστούλας να αναθεωρήσει την απόφασή του. Εκτιμά πως δικαιούται έστω να ενημερωθεί για τα αίτια της απόφασή του.

Όπως και να έχει πάντως, το agrinionews.gr θα συνεχίσει με τον τρόπο που ξέρει να στέκεται δίπλα στον Παναιτωλικό. Ανεξάρτητα και ακηδεμόνευτα.
http://www.agrinionews.gr/

Ξεκάθαρες κουβέντες

Αιφνιδίως το απόγευμα της Πέμπτης, δυο μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, δέχθηκα τηλεφώνημα από την ΠΑΕ που με ενημέρωνε ότι δε θα μου επιτρεπόταν η είσοδος στα δημοσιογραφικά του γηπέδου του Παναιτωλικού. Ο λόγος, όπως μου εξήγησαν, ήταν ένα προσωπικό πρόβλημα που είχε ο πρόεδρος κ. Κωστούλας μαζί μου.

Αφού ξεκαθαρίσω ότι εγώ προσωπικά δεν έχω κι ούτε είχα ποτέ με κανέναν (πόσο μάλλον με τον ίδιο τον κ. Κωστούλα με τον οποίο μάλιστα έχω να μιλήσω πάρα πολύ καιρό), θα ήθελα να θέσω υπ όψιν του κ. Κωστούλα, της ΠΑΕ αλλά και του αναγνωστικού κάποια πράγματα:

- Ας με ενημερώσει ο κ. Κωστούλας ποιο είναι αυτό το προσωπικό πρόβλημα που έχει μαζί μου και το ξέρει μόνο εκείνος.

- Τόσο το ποιόν μου όσο και η δουλειά μου στην κάλυψη του ρεπορτάζ του Παναιτωλικού είναι γνωστά. Έχουν μάλιστα σχολιαστεί κολακευτικά ακόμη και από ανθρώπους της ίδιας της ΠΑΕ. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Για το λόγο αυτό ακριβώς και όπως μου μεταφέρθηκε, κάποιοι μέσα από την ίδια την ΠΑΕ μίλησαν με τον κ. Κωστούλα παρακινώντας τον να αλλάξει την αρχική του απόφαση, χωρίς κάτι τέτοιο να συμβεί.

- Γιατί λοιπόν ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν αποκάλυπτε το προσωπικό πρόβλημα που έχει μαζί μου ώστε να τους πείσει ότι εκείνος έχει το δίκιο;

- Μήπως τελικά όλα τα πιο πάνω είναι υπεκφυγές και απλά πληρώνω το μάρμαρο της δημοσίευσης μιας εγκυρότατης πληροφορίας που είχα (και τελικά επιβεβαιώθηκε στο έπακρο) που αφορούσε την επικείμενη μεταγραφή του Βασιλείου στην ομάδα μας; Το ότι δεν υπάκουσα στις παραινέσεις κάποιων μέσα από την ΠΑΕ να μη βγάλω την είδηση προς τα έξω; (δεν είχε παίξει πουθενά).

- Θα τους υπενθυμίσω πως μέρος της δουλειάς ενός δημοσιογράφου είναι και το κομμάτι που αφορά τις μεταγραφές μιας ομάδας, προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και του φίλαθλου κόσμου. Την ενόχλησή τους πάντως για το πιο πάνω θέμα φρόντισαν να μου την διαμηνύσουν ξεκάθαρα, άνθρωποι της ΠΑΕ. Ξέρουν ποιοι είναι.

- Από την ΠΑΕ πάντως επιμένουν ότι η απαγόρευσή μου δεν αφορά κάποιο δημοσίευμα. Περιμένω λοιπόν ξεκάθαρα να με ενημερώσουν το τι ακριβώς αφορά.

- Οι περιστάσεις απαιτούν ξεκάθαρες κουβέντες κι όχι μισόλογα και δικαιολογίες. Στο τέλος ο κόσμος είναι ο μοναδικός κριτής. Από αυτόν προέρχομαι κι εγώ άλλωστε. Κάτω από τον ευκάλυπτο και στα τσιμέντα της εξέδρας του γηπέδου μας μεγάλωσα. Όσοι με γνωρίζουν καλά, γνωρίζουν και το παναιτωλικό… ιστορικό μου.

- Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω εκεί από όπου ξεκίνησα. Στις εξέδρες. Εκεί ήταν πάντα η θέση μου. Άλλωστε και στα δημοσιογραφικά που βρισκόμουν έως τώρα, πολλές φορές ως οπαδός συμπεριφερόμουν…

- Ας μου επιτρέψουν τουλάχιστον αυτή η επιστροφή μου στις εξέδρες να γίνει όταν αυτό το κρίνω εγώ.

- Αν τελικά η ΠΑΕ (γιατί ασφαλώς και δεν είναι προσωπικό το θέμα) επιμείνει στην αρχική της απόφαση, τότε ο προπονητής μας ο κ. Χάβος ας μην αναρωτηθεί ξανά, που πήγαν οι άλλοι και γιατί μείναμε τόσοι λίγοι, όπως έκανε και πέρυσι στις συνεντεύξεις τύπου. Ξέρει που θα πρέπει να απευθυνθεί για να βρει την απάντηση.

Περικλής Καπούλας

Υ.Γ. Το ότι σεβαστήκαμε το γεγονός (τόσο το μέσο που εκπροσωπώ όσο και εγώ) ότι η ομάδα μας έπαιζε πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και δεν βγάλαμε το θέμα προς τα έξω παραμονές του αγώνα για ευνόητους λόγους, δε σήμαινε σε καμία περίπτωση ότι θα σιωπούσαμε.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom