Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Προφυλακιστέοι και οι δύο για το φονικό στην Καρδαμύλη - Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του ενός

Νομικά δεν γνωρίζουμε γι' αυτό και δεν θα σχολιάσουμε το απολογητικό υπόμνημα του ενός 18χρονου.Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την έκπληξή μας από τις νομικές γνώσεις του κατηγορούμενου,όπως κι από την προτασή του προς τους ανακριτές να τον αφήσουν ελεύθερο βάσει δεδικασμένων αναλόγων πράξεων του παρελθόντος!!!!
Διαβάστε το με προσοχή και θα εκπλαγείτε το ίδιο...
Ζείδωρον 

Ο 18χρονος που πάτησε την σκανδάλη και σκότωσε τους Κωνσταντίνο Σγούρο και Γιάννη Κομμάτη στην Καρδαμύλη, στην απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit είπε πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι έκανε.


Αφού ολοκληρώθηκε η απολογία του ενός 18χρονου που κατηγορείται για το διπλό φονικό στην Καρδαμύλη, σειρά πήρε ο άλλος ο οποίος είναι κι εκείνος που πάτησε την σκανδάλη, πυροβολώντας τους Κωνσταντίνο Σγούρο και Γιάννη Κομμάτη.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι στην απολογία του έδειχνε να μην μπορεί ακόμα να πιστέψει τι έχει διαπράξει.

“Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα κάτι τέτοιο. Φοβήθηκα γι' αυτό πυροβόλησα”, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

“Φοβήθηκα περισσότερο για τον φίλο μου, νομίζω ότι κοιμάμαι ότι βλέπω ένα κακό όνειρο. Έναν εφιάλτη από τον οποίο δεν θα ξυπνήσω ποτέ. Έχω μετανιώσει αλλά δεν θα μπορέσω να επανορθώσω”.

Προφυλακιστέοι οι δύο 18χρονοι



Μετά τις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον εισαγγελέα της Καλαμάτας. Ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο κατηγορούμενων, Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε μετά το τέλος της απολογίας στο τεράστιο κύκλωμα που διακινεί αναβολικά. 

"Δεν είναι σύνηθες στα εγκληματολογικά χρονικά να απολογούνται μωρά παιδιά στον εισαγγελέα για τέτοιας σπουδαιότητας αδικήματα με τέτοια κοινωνική απαξία. Υπήρξε απόλυτος σεβασμός στην μνήμη των θυμάτων και σε κάθε περίπτωση υπήρξε και μία κατανυκτική διαδικασία από πλευράς και της κυρίας ανακρίτριας και του κυρίου εισαγγελέα", σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας. 



Τα κυριότερα σημεία της απολογίας του έτερου 18χρονου


"Πλησιάζοντας το Σγούρο, αυτός με έπιασε από το σβέρκο αγριεμένος, με έβαλε ανάμεσα σε αυτόν και το φίλο του και μου είπε προχώρα. Προχωρήσαμε περίπου 30 μέτρα. Καθώς προχωρούσαμε, άκουσα πίσω μου βήματα γρήγορα και νευρικά, κοίταξα λοξά και είδα το Νίκο να μας ακολουθεί με την καραμπίνα στα χέρια. Γεμάτος φόβο έτρεξα προς τα πλάγια και εν συνεχεία προς τα πίσω, ξεφεύγοντας από το Σγούρο, και τότε ο Νίκος άρχισε να πυροβολεί τον Κομμάτη και μετά το Σγούρο. Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. 


Δεν είμαι ούτε δολοφόνος ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή γι’ αυτόν κατάσταση που ούτε προέβλεψε ούτε μπορούσε να διαχειριστεί.

Πριν από ενάμιση μήνα περίπου είχαμε πάει μαζί για καφέ με το μηχανάκι του. Εκεί, ο θανών μου έδωσε συμβουλές για διατροφή και άσκηση και μου είπε ότι είχε ένα ειδικό “πακέτο” πιο ακριβό και πιο δυνατό, με ενέσιμα πλέον αναβολικά, και μάλιστα μου είπε ότι τις πρώτες ενέσεις θα μου τις έκανε ο ίδιος, μέχρι να μάθω εγώ. Το κόστος αυτού του πακέτου θα ήταν 800 ευρώ, θα είχε ταχύτατα αποτελέσματα και ήταν μονόδρομος, αν ήθελα να φτάσω στην κορυφή. Ήταν η στιγμή που θα αναβαθμιζόμουν από τα χάπια και τις σκόνες στις ενέσεις, η φάση που θα με οδηγούσε για τα καλά στην εξάρτηση από τα αναβολικά”. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΠΗΓΗ VIDEO: THARROSNEWS

Κώστας Μαργέλης: "Οι δολοφόνοι θα βλέπουν δια βίου τον ήλιο πίσω από τα κάγκελα" (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε πριν λίγη ώρα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Μαργέλης του θύματος της δολοφονίας στη Μάνη , Κ. Σγούρου.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη σε βίντεο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαργέλης είπε ότι θα επιδιώξουν οι δράστες, τους οποίους χαρακτήρισε "ανθρωπόμορφα τέρατα", της διπλής δολοφονίας στη Μάνη να βλέπουν δια βίου τον ήλιο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Επίσης ενημέρωσε οτι θα ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δυο δραστών με σκοπό να εξακριβωθεί ποιές ήταν οι κλήσεις πριν και μετά το έγκλημς καθώς να γίνει και αναπαράσταση στο σημείο του στυγερού εγκλήματος έτσι ώστε να διαπιστωθεί και τυχόν ευθύνη και τρίτων προσώπων .

Τέλος ο Κώστας Μαργέλης δήλωσε ότι η οικογένεια του Κ. Σγούρου ανήκει παραδοσιακά και οικογενειακά στο χώρο της αριστεράς και ζήτησε να μην γράφεται οτιδήποτε για άλλο πολιτικό χώρο καθώς προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του θύματος.
Video:


http://tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom