Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Το ΥΠΟΙΚ συνεχίζει τα... βασανιστήρια στους απολυμένους της ΕΡΤ

Μείωσαν την αποζημίωση, τους βγάζουν ότι χρωστάνε στο Δημόσιο!

Ο βασανισμός των απολυμένων της ΕΡΤ από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει τέλος. Παρά την κατακραυγή για την «κλοπή» των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της κρατικής τηλεόρασης, οι ιθύνοντες του υπουργείου βγάζουν χρεώστες όσους προσελήφθησαν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2004.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες λίστες απολυμένων στους οποίους έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση από τις υπηρεσίες της Αφροδίτης Γουγά, οι προσληφθέντες με νόμο του ΑΣΕΠ το 2004 και το 2006 χρωστάνε στο Ελληνικό Δημόσιο από 400 ως και 2.100 ευρώ!

Τα ποσά τους κοινοποιήθηκαν με την αιτιολογία ότι πληρώθηκαν σε δόσεις την αποζημίωσή τους από την ΕΡΤ και αυτά ήταν μεγαλύτερα από την τελική προβλεπόμενη αποζημίωση.

Η βαναυσότητα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν δείχνει να έχει όρια. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι και τώρα το Δημόσιο τους ζητά να επιστρέψουν πίσω χρήματα.

Ο τρόπος με τον οποίο μεθόδευσε το υπουργείο Οικονομικών αυτό το αποτέλεσμα ελέγχεται για τη νομιμότητά του. Κι αυτό γιατί η εκκαθάριση των αποζημιώσεων για τους προσληφθέντες με τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ έγινε με βάση το ενιαίο μισθολόγιο.

Πρόκειται για τις ειδικότητες των δημοσιογράφων, σκηνοθετών, εικονοληπτών, ηχοληπτών, μοντέρ κ.λπ. οι οποίες ωστόσο εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο! Ενώ δηλαδή για τις προσλήψεις τους στην ΕΡΤ αλλά και τώρα στη ΝΕΡΙΤ, οι ειδικότητες αυτές εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο, ο καταλογισμός αποζημίωσης και δεδουλευμένων τους έγινε με άλλο νόμο που δεν έχει ισχύ για αυτές τις κατηγορίες.

http://www.typologies.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom