Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κοσμογονία με τα επικουρικά ταμεία - Αυτοδιαλύεται το ΤΑ.ΠΙ.ΛΤ.ΑΤ των τραπεζοϋπαλλήλων - Στο ΕΤΕΑ το ταμείο Αστυνομικών και τα μετοχικά!


- Σήμανε συναγερμός στους τραπεζοϋπαλλήλους όταν είδαν ότι για 12 συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους καταβλήθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο
- Κίνδυνος να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις των αστυνομικών με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείματος!
- Η ένταξη των επικουρικών ταμείων αστυνομικών και τα μετοχικά στο ΕΤΕΑ θα περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο
- Πόσο θα μειωθούν οι επικουρικές σύμφωνα με τους εργαζόμενους


Μια πραγματική κοσμογονία γίνεται με τις επικουρικές συντάξεις αφού πολλά επικουρικά ταμεία σπεύδουν να ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης καθώς είναι λίγο πριν την χρεοκοπία ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.


Όπως αποφασίστηκε σήμερα, 6 σύλλογοι τραπεζών αποφάσισαν την διάλυση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ. Πρόκειται για το παλιό ταμείο ασφάλισης προσωπικού της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας. Την απόφαση πήραν οι σύλλογοι προσωπικού της Alpha Bank, της τέως τράπεζας Εργασίας, της τέως τράπεζας Κρήτης, της Τράπεζας Αττικής και της πρώην τράπεζας Αθηνών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν οι σύλλογοι και η διοίκηση του ταμείου, 12 συνταξιούχοι, κατέβαλλαν 184.000 σε ασφαλιστικές εισφορές για την επικουρική τους σύνταξη και πήραν 1.167.000 ευρω!

Έτσι, οι 6 σύλλογοι εργαζομένων αποφάσισαν ότι για να μπορέσουν να καταβληθούν χρήματα για την επικουρική τους σύνταξη να αυτοδιαλυθεί το ταμείο τους και να ζητήσουν την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ.


Επίσης, σύμφωνα με το Mega στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν διατάξεις όπου προβλέπεται η ένταξη στο ΕΤΕΑ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης των αστυνομικών.

Έτσι θα ισχύσει γι' αυτό το ταμείο για πρώτη φορά η ρήτρα μηδενικού ελλείματος που σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα είναι ανάλογες με τα έσοδα των ταμείων.

Για το θέμα είχε δηλώσει και ο διοικητής του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, Αναστάσιος Παπανικολάου, ότι δεν αποκλείεται να δουν νεες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τουλάχιστον 1.050.000 συνταξιούχοι από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμούν ότι οι νέες μειώσεις θα είναι της τάξης του 3%. Αυτό σημαίνει ότι μία σύνταξη που ήταν τον περασμένο Ιούνιο 200 ευρώ με τη μείωση του 5,2% "έπεσε" στα 189 ευρώ, εάν ξαναμειωθεί κατά 3% θα φθάσει περίπου στα 183 ευρώ.

Για το σύνολο του 2014 το ΕΤΕΑ εκτιμάται ότι θα έχει έλλειμμα 170 εκ ευρώ. Με τις πρόσφατες μειώσεις του Ιουλίου όπως τόνισε ο διοικητής του Ταμείου το όφελος θα είναι μόνο 80 εκ ευρώ. Άρα μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει ταμειακό έλλειμμα περίπου άλλων 90 εκ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom