Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ανατριχιαστικό βίντεο! Ισραηλινοί πανηγυρίζουν στους δρόμους τραγουδώντας: «Δεν έχει σχολείο αύριο στην Γάζα γιατί όλα τα παιδιά είναι νεκρά!»


- Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στο Τελ Αβίβ και έδωσε στην δημοσιότητα ισραηλινός δημοσιογράφος
- Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς σε 4 σπίτια
- Το Ισραήλ βομβάρδισε 60 στόχους συνολικά στην Γάζα τα ξημερώματα μεταξύ των οποίων έναν τηλεοπτικό σταθμό και το σπίτι ηγετικού στελέχους της Χαμάς
- Στις φλόγες και το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Γάζας
- Οι παλαιστίνοι μετρούν πάνω από 1.100 νεκρούς - 53 στρατιώτες και 3 πολίτες νεκροί στο Ισραήλ


Πρώτα ήταν εκείνοι που έπιναν μπύρες και έβλεπαν την Γάζα να βομβαρδίζεται πανηγυρίζοντας. Τώρα, είναι εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ και τραγουδούσαν αρρωστημένα συνθήματα για τα παιδιά που δολοφονούνται από τον στρατό τους.

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, ισραηλινός δημοσιογράφος κατέγραψε ακροδεξιούς συμπατριώτες του να πανηγυρίζουν στους δρόμους για τον θάνατο παιδιών. Το βίντεο που ανάρτησε στο YouTube τους έδειχνε να τραγουδούν: «Δεν έχει σχολείο αύριο, γιατί δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην Γάζα!»

Το βίντεο κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου και προκαλεί αν μη τι άλλο αποτροπιασμό. 


Σήμερα, την ώρα που οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με τους ισραηλινούς να χτυπούν στόχους στρατηγικής σημασίας όπως το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Γάζα.

Οι βομβαρδισμοί έχουν μπει στην 4η εβδομάδα. Η Γάζα σε πολλά σημεία της έχει ισοπεδωθεί και οι κάτοικοί της έχουν ηλεκτρικό μόνο τρείς ώρες την ημέρα ενώ ελαχιστοποιούνται και οι προμήθειες. 

Διέψευσε η Χαμάς τα περί εκεχειρίας



Η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, διαψεύδει ότι δέχθηκε μια μονομερή εκεχειρία, όπως είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Ο σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, δεν εκπροσωπούσε τη Χαμάς και την παλαιστινιακή «αντίσταση» όταν ανακοίνωσε την εκεχειρία, δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι εκπρόσωπος του παλαιστινιακού κινήματος. Η ανακοίνωση του Ράμπο «δεν ήταν σωστή», πρόσθεσε.

«Όταν λάβουμε μια δέσμευση από το Ισραήλ μαζί με διεθνείς εγγυήσεις σχετικά με μια ανθρωπιστική εκεχειρία, τότε θα την εξετάσουμε. Αλλά το να ανακοινώνουμε μονομερή εκεχειρία την ώρα που οι δυνάμεις κατοχής σκοτώνουν τα παιδιά μας, αυτό δεν θα συμβεί», υπογράμμισε ο Ζούχρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom