Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Οι κακές καιρικές συνθήκες ματαίωσαν την "Εν πλω διαμαρτυρία" για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας

Τα δύο σκάφη επιστρέφουν στη Παλαιόχωρα

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών,που επικρατούσαν στα 120 μίλια ανοικτά των δυτικών ακτών της Κρήτης,στάθηκε αδύνατο στα δύο πλοία να συνεχίσουν την "εν πλω διαμαρτυρία" των ακτιβιστών για την  υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.

Τα δύο σκάφη,Thomas 2 και Thomas 3,δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν
το θαλάσσιο χώρο της υδρόλυσης  που σημαίνει ότι το "Cape Ray" κρύβεται,άφησαν όμως σημάδι το οποίο αποτυπώνει τον ελληνικό χώρο της ΑΟΖ.

Δύσκολες καιρικές συνθήκες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 26/7/2014 (01.18)

Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στη νότια Κρήτη δεν επέτρεψαν την συνέχιση του ταξιδιού του σκάφους Άγιος Νικόλαος το οποίο επέστρεψε στην Παλαιόχωρα για λόγους ασφάλειας. Τα κύματα ήταν ύψους τριών μέτρων. Το σκάφος θα δοκιμάσει να αποπλεύσει το Σάββατο το πρωί.

Τα υπόλοιπα δύο πλοιάρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή 22 περίπου μίλια δυτικά της Κρήτης και συνεχίζουν κανονικά το ταξίδι τους. Σκάφος του λιμενικού ακολουθούσε διακριτικά.

Από το Ανοικτό Συντονιστικό Χανίων

Τα δύο σκάφη επιστρέφουν στη Παλαιόχωρα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 26/7/2014(16.30)

Οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον Άγιο Νικόλαο να αποπλεύσει ούτε σήμερα από την Παλαιόχωρα Χανίων. Δύσκολες συνθήκες επικρατούν και στα 120 μίλια ανοικτά των δυτικών ακτών της Κρήτης όπου βρίσκονται τα άλλα δύο σκάφη.

Οι συναγωνιστές προσπάθησαν να εντοπίσουν το θαλάσσιο χώρο υδρόλυσης χωρίς αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι 'Cape Ray' κρύβεται. Ταυτόχρονα αφέθηκε σημάδι το οποίο αποτυπώνει τον ελληνικό χώρο της ΑΟΖ. Τα δύο σκάφη επιστρέφουν στη Παλαιόχωρα προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα με τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Από το Ανοικτό Συντονιστικό Χανίων

Διαβάστε σχετικά:
Εν πλω η αποστολή για το θαλάσσιο χώρο που πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας (φωτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom