Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Ζωγράφου και το γελοίον του πράγματος


Σήμερα συμπληρώθηκαν αισίως(;) δέκα ημέρες από τις 30/6 που οι Δημοτικές αρχές της χώρας,μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ζωγράφου, έβαλαν λουκέτα στις παιδικές χαρές,οι οποίες υποτίθεται πως είναι
ακατάλληλες για τα παιδιά μας, πλην όμως λειτουργούσαν κανονικότατα από το 2009 που πάρθηκε η απόφαση ανακατασκευής τους και πιστοποίησής τους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 29/6/2014.

Δηλαδή επί 5 χρόνια οι Δήμοι δεν έπραξαν το παραμικρό απ' όσα ζητούσε το υπουργείο,όμως τη μέρα που τελείωσε η προθεσμία έσπευσαν να φανούν νομοταγείς και να βάλουν τα λουκέτα και όπου "σπάνε" να τα αντικαθιστούν με νέα ή με σύρμα και οι μικροί πολίτες της πόλης τους ας πάνε να κουρεύονται...

Εκτός κι έχουν την τύχη πρόσβασης σ' αυτές που επί καθημερινής βάσης παραμένουν στη διάθεση του κοινού.... παρανόμως βεβαίως βεβαίως!!!

Ετσι λοιπόν από 30/6 το βραδάκι αρχίζει το γελοίον του πράγματος
Λουκέτα "σπάνε",λουκέτα ξαναμπαίνουν,τρύπες ανοίγουν,τρύπες ξαναμπαλώνονται,πολύχρωμα διχτάκια "ασφαλείας" τα πήρε ο αέρας και τα... σήκωσε και ταλαίπωρα παιδάκια,γονείς παππούδες και λοιποί συγγενείς δρόμο παίρνουν,δρόμο αφήνουν μπας και βρούνε καμία παιδική χαρά ανοικτή... κι άλλοι πηδάνε από τα κάγκελα στην παιδική χαρά στην Ούλοφ Πάλμε,όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης μας,όπου η αλυσίδα πάντως είναι πιο χοντρή κι από άγκυρα καραβιού!

Σημειωτέον ότι σε καμία δεν γίνεται το παραμικρό έργο!

Ρε μάγκες,υπουργοί,δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι και κάθε αρμόδιος,αφού δεν γίνεται κανένα έργο ανακατασκευής γιατί επιμένετε σε μια λανθασμένη και παρμένη σε καθεστώς πανικού απόφαση του Μιχελάκη;

Αφήστε τα παιδάκια,δεν σας φταίνε τίποτα, να χαρούν το παιχνίδι τους κι αν εν τω μεταξύ βρείτε πόρους κι είστε έτοιμοι ν' αρχίσετε τα έργα πολύ ευχαρίστως να τις κλείσετε...

Μόνο μην κάνετε κανένα αστείο και γκρεμίσετε ότι υπάρχει ήδη,χωρίς να έχετε εξασφαλίσει την ανακατασκευή του (κάτι σαν το γήπεδο της ΑΕΚ),γιατί τότε δεν θα είστε μόνο υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στις τοπικές κοινωνίες,αλλά και συνένοχοι στα παιχνίδια της κεντρικής εξουσίας.

Πάρτε μια γεύση του τι συμβαίνει 10 μέρες τώρα σε κάποιες από τις παιδικές χαρές τω Ζωγράφου:

Παιδική Χαρά τέρμα Καζαντζάκη και Αγίας Ελένης

Τα λουκέτα μπήκαν και στις δύο εισόδους,αλλά πολύ γρήγορα αυτό από την πλευρά της Αγίας Ελένης "εξαφανίστηκε"!

Δεν άνοιξε μόνο η πόρτα,αλλά και το συρματόπλεγμα στο πλάι,κάπου εκεί προς το τέλος της εβδομάδας σφραγίστηκε με σύρμα  και μπάλωμα στο πλάι!
Κι ενώ από Δευτέρα 6/7 έως Τετάρτη βράδυ η πόρτα ήταν ορθάνοιχτη, σήμερα  Πέμπτη βρέθηκε κλειδωμένη με μια αλυσιδούλα της πλάκας!

update:(Παρασκευή 11/7,ώρα 12:30 μ.μ.)
Οπως ήταν φυσικό η πόρτα όχι μόνο ξανάνοιξε,αλλά σήμερα το πρωί στις 10:00 την είδαμε πεταμένη στο δασάκι δίπλα,όπως φαίνεται στις δύο φωτο που ακολουθούν.
Δεν μένει παρά να περάσει κανένας Ρομά και να την πάρει για... παλιοσίδερα!
Αυτά καταφέρατε κύριοι της κεντρικής και τοπικής διοίκησης με την επιμονή σας σε κάτι λανθασμένο και μάταιο....

Παιδική Χαρά στη Γαλήνης


Εδώ υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο έως περίεργο καθεστώς!
Από την πρώτη μέρα η πόρτα είναι ορθάνοιχτη και κάθε βράδυ μετά τις 19:30 είναι γεμάτη κόσμο.... η πλάκα είναι πως κάθε ξημέρωμα η πόρτα έχει πάνω λουκέτο!
Τι γίνεται ρε παιδιά;ποιος μας δουλεύει;

Παιδική Χαρά στο Πάρκο Γουδή



Η συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν έχει περίφραξη,αφού βρίσκεται μέσα στο πολύπαθο Πάρκο στου Γουδή.Ετσι την πρώτη εβδομάδα η Δημοτική μας αρχή "ασφάλισε" τις έξι κούνιες,τον ένα μύλο και τη μία τσουλήθρα με διακοσμητικά διχτάκια,που και μόνο το φύσημα του αέρα ήταν αρκετό για να τα πάει... βόλτα.Παρεμφερές διχτάκι τοποθετήθηκε και στις κούνιες που είναι στο καφενεδάκι του γηπέδου Ζωγράφου!

Οπως θα δείτε παρακάτω τη δεύτερη βδομάδα δεν υπάρχει τίποτα στη θέση του και πως να υπάρχει άλλωστε,όπως και μια κούνια βγήκε εκτός λειτουργίας!

Παρεμπιπτόντως για την ακρίβεια της γελοιότητας του πράγματος,ότι δήθεν νοιάζονται για την ασφάλεια των παιδιών μας,εντελώς αφύλακτες κούνιες και τσουλήθρες σε χώρους του Δήμου Ζωγράφου υπάρχουν ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πάρκου στου Γουδή,όπως και μέσα στο πάρκο της Βίλας Ζωγράφου,αλλά και στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Πλαστήρα,ίσως κι αλλού που δεν γνωρίζουμε!

Αυτά τα ολίγα γιατί είμαστε πολύ θυμωμένοι κι οργισμένοι με τον εμπαιγμό από μέρους των τοπικών αρχόντων απέναντι στα μικρά παιδιά της πόλης του Ζωγράφου,αλλά και σε μας τους μεγάλους,που δεν ξέρουμε προς τα που να πάμε και ποια πόρτα θα βρούμε αύριο ανοικτή.
Κι ευχόμαστε ο Θεός να βάλει το χέρι του ώστε να μη συμβεί κανένα ατύχημα γιατί τότε το γελοίο θα γίνει τραγικό!

ΑΣΧΕΤΟ-ΣΧΕΤΙΚΟ:Αφού έστω μια από τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες του δεν παρέχεται,μήπως θα 'πρεπε και μεις να μην καταβάλουμε τα Δημοτικά τέλη;

Διαβάστε σχετικές αναρτήσεις μας:

Λουκέτο από σήμερα στις Παιδικές Χαρές του Δήμου Ζωγράφου

Προς ανευθυνοϋπεύθυνους δημοτικούς άρχοντες Ζωγράφου και τον υπουργό τους

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Ζωγράφου για το βάρβαρο κλείσιμο των Παιδικών Χαρών από την κυβέρνηση και τα ερωτήματά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom