Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εκλεισαν ξαφνικά τη Βουλή για ν' αρχίσει η "βιομηχανία" παραγωγής νομοσχεδίων στα θερινά τμήματα


Θυροκολλήθηκε το απόγευμα στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου.

Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής,ενώ οι εργασίες των θερινών τμημάτων αναμένεται να αρχίσουν περίπου σε δύο εβδομάδες.

Το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής σημαίνει ότι η συγκυβέρνηση του Βαγγέλη Σαμαρά έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και πλούσιο νομοθετικό έργο που δεν μπορεί να περιμένει και θέλει να το περάσει κατεπειγόντως και στα μουλωχτά μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη με ελάχιστους βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα θυροκολληθεί το διάταγμα.

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με τις πληροφορίες για εσπευσμένο κλείσιμο των διεργασιών της ολομέλειας της Βουλής και έναρξη των θερινών τμημάτων

"Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει τη Βουλή, ακόμη και σήμερα ή τις επόμενες μέρες, για να μπούμε στα θερινά τμήματα.

Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις κυβερνητικές προθέσεις, εφόσον υπάρχουν και δεν διαψευσθούν. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, αν θέλει να κλείσει τη Βουλή, πρέπει να το κάνει μόνο για εκλογές, πράγμα που εμείς ζητάμε επιμόνως, δεν έχει όμως κανένα πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει σε εσπευσμένο κλείσιμο της βουλής και σε θερινά τμήματα, και μάλιστα ερήμην κάθε συζήτησης στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Ενα τέτοιο κλείσιμο θα πάει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας», πράγμα απαράδεκτο και δεν θα επιτρέψει να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμμούσες άρσεις ασυλίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom