Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Φούντωσε το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μαλεσίνα - Χτυπούν οι καμπάνες σε τρία χωριά που κινδυνεύουν

Οι άνεμοι δυναμώνουν την πύρινη λαίλαπα

Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας, με δεκάδες άνδρες, αεροσκάφη και πυροσβεστικά οχήματα να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει τα πάντα στο πέρασμά της από χθες.

Κοντά σε κατοικημένες περιοχές εξακολουθεί να μαίνεται για δεύτερη συνεχή ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Το κύριο μέτωπο έχει "σπάσει" σε διάσπαρτες μικρότερες εστίες, με τις φλόγες ν΄ αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της Λάρυμνας, του Μαρτίνου, αλλά και στο Μάζι, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε η πυρκαγιά να μην απειλήσει σπίτια στα τρία αυτά χωριά.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 35 άτομα πεζοπόρο, 2 καναντέρ, 1 ελικόπτερο, 4 βυτιοφόρα και 3 εκσκαφείς, που χρησιμοποιούνται για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Πλησίαζε τον οικισμό Μάζι αρχικά η φωτιά

Υπενθυμίζουμε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης και αρχικά έκαιγε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Μάζι χωρίς, ωστόσο, να απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ομάδα 13 ατόμων πεζοπορίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και 2 αεροσκάφη καναντέρ, αλλά και 2 πετζετέλ.

Μάχη με τις φλόγες στη Μαλεσίνα, έσβησε η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας 

Στον οικισμό Γαλατάκι, έξω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, μια περιοχή με ιδιαίτερη βλάστηση και χιλιάδες πεύκα, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στη φωτιά αφού οι ολονύχτιες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής απέδωσαν.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, κατέστρεψε ολοσχερώς ένα από τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή διασκορπισμένα, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα άλλο και απείλησε πολλά άλλα, καθώς πέρασε μέσα από τις αυλές τους! Κατέστρεψε, επίσης, αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση, πεύκα, ενώ έκαψε ένα αυτοκίνητο.

Στο σημείο παραμένουν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 27 οχήματα και 54 πυροσβέστες, καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα των 17 ανδρών, που επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, αλλά και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, μιας και η φωτιά βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο τους.

Σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκεται και η φωτιά στον Αγιόκαμπο της Λάρισσας.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom