Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΤΩΡΑ: Παραιτήθηκε και η Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ! - Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση αποστασίας;

Βασικός στόχος της πλειοψηφίας είναι να ρημάξει όλους τους πολιτικούς χώρους για να βρει συνολικά 180 πρόθυμα δεκανίκια και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές

Τηλεφωνικά ενημερώθηκε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος για την απόφαση της Βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Μίκας Ιατρίδη να παραιτηθεί από το κόμμα.

Η απόφαση της αυτή ήλθε ως κεραυνός στον κ. Καμμένο, που
πάντως δεν την έχει σχολιάσει ακόμη, εν αναμονή προφανώς της έγγραφης παραίτησης της Δωδεκανήσιας Βουλευτού.

Σημειώνεται ότι την 29η Μαϊου 2014 ο κ. Καμμένος, ο Τέρενς Κουίκ και η Μίκα Ιατρίδη έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ο κ. Κουϊκ σε ανάρτηση του συνοδευόμενη από φωτογραφία των τριών, προανήγγειλε την ανασύνταξη των ΑΝΕΛ.

Είχε προηγηθεί εξάλλου η παραίτηση του κ. Καπερνάρου.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση αποστασίας
Νεότερη ενημέρωση – Όλο το παρασκήνιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αποστασίας για την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Στη λίστα των προθύμων υποστηριχτών της μνημονιακής λαίλαπας προστέθηκε πριν από λίγα λεπτά η Τσαμπίκα Ιατρίδη. Η πρώην πλέον βουλευτής των ΑΝΕΛ εντάσσεται στους «ανεξάρτητους» βουλευτές που γλυκοκοιτάνε τη συγκυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι το επόμενο διάστημα η κ. Ιατρίδη να ενταχθεί και επίσημα στη ΝΔ, ανεβάζοντας τους κυβερνητικούς στους 156! Είχαν προηγηθεί οι «ανεξάρτητοι» Ανδρέας Λοβέρδος και Χρίστος Αηδόνης που γύρισαν στο ΠΑΣΟΚ μέσω Ελιάς, καθώς και ο αντικαταστάτης του Σταυρογιάννη που εκλέχθηκε δήμαρχος στη Λαμία.

Το όνομα της κ. Ιατρίδη, έχει εμπλακεί πολλές φορές στα σενάρια με τα μαξιλαράκια της κυβέρνησης γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και αν δεν ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό της ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει την πρόταση για τη Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τη δεύτερη αποστασία βουλευτή των ΑΝΕΛ, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου την περασμένη εβδομάδα.

Βασικός στόχος της πλειοψηφίας είναι να ρημάξει όλους τους πολιτικούς χώρους για να βρει συνολικά 180 πρόθυμα δεκανίκια και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Το πλιάτσικο αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η «δεξαμενή» των υποψήφιων υποστηρικτών είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, 14 της ΔΗΜΑΡ και 21 ανεξάρτητοι. Αν καταφέρει να βρει τους 25 που χρειάζεται τότε θα περάσει τον κάβο της εκλογής ΠτΔ που απαιτεί «αυξημένη» πλειοψηφία 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αναλυτικά η δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων:

ΝΔ- 125 +1

ΣΥΡΙΖΑ- 71

ΠΑΣΟΚ-27+2

Χρυσή Αυγή- 16

ΔΗΜΑΡ-14

ΑΝΕΛ-14

ΚΚΕ-12

Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές-13

Ανεξάρτητοι-5
http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom