Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τους χάλασε τη φιέστα με τις 17 αυτοκτονίες

Κραδαίνοντας το πρωτοσέλιδο της «Ε» με το success story των 17 αυτοκτονιών ομολογιούχων που έχασαν τους κόπους μιας ζωής από το περίφημο PSI, χάλασε όπως λέει ο ίδιος τη φιέστα στο Μέγαρο Μουσικής, τη στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος.
Συγκινημένος ο ομολογιούχος με την «Ε» ανά χείρας θυμίζει στον Παπαδήμο το «καταραμένο» PSI

Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων
Ελληνικού Δημοσίου, ο Νίκος Παπαγεωργίου παρενέβη στην ημερίδα με τίτλο «Τραπεζική Ενωση, Νομισματική Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου Ε.Ε. και σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης, υπό την επιστημονική διοργάνωση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Στην ημερίδα, όπως ήταν αναμενόμενο, παρευρισκόταν όλη η αφρόκρεμα του χρηματοοικονομικού γίγνεσθαι της χώρας.

«Στην αρχή ο πρώην πρωθυπουργός μού είπε να μην τον διακόπτω. Τότε κι εγώ του απάντησα πως "εσείς διακόψατε 17 ζωές με την υπογραφή σας για το PSI και σας πειράζει να διακόψετε ένα λεπτό, να δώσετε μία απάντηση στη μνήμη αυτών των ανθρώπων;"»

«Μέσα στην πίεση και τη φόρτιση της στιγμής, δεν είδα ποιοι, δεν είδα πόσοι», λέει ο κ. Παπαγεωργίου, «ωστόσο, ακούστηκαν φωνές συμπαράστασης. Πέραν αυτών όμως, πλην ενός, κανείς άλλος από το ακροατήριο της ημερίδας δεν δυσανασχέτησε από την παρέμβασή μας, η οποία οφείλω να πω ότι αντιμετωπίστηκε με πολιτισμένο τρόπο, και όχι με πυξ λαξ προσαγωγές και συλλήψεις, όπως είχε συμβεί στην πρόσφατη ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου».

Για τους ομολογιούχους, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η χθεσινή παρέμβαση δεν είναι η πρώτη ούτε βεβαίως και η τελευταία που θα κάνουν: «Εμείς και ο σύλλογός μας, πέρα από τη δικαστική διαδικασία την οποία προχωράμε τόσο στα ελληνικά δικαστήρια όσο και στα αρμόδια ευρωπαϊκά, δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε από την πολιτική ηγεσία της χώρας την αποκατάσταση των πολιτών που επλήγησαν από το PSI. Για τις τράπεζες που υποτίθεται ότι εθίγησαν, έγινε ανακεφαλαιοποίηση και πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος για φοροαπαλλαγές προς αυτές επειδή επλήγησαν από το κούρεμα των ομολόγων. Δεν είδαμε όμως κάτι τέτοιο για τους πολίτες. Αν δεν είναι αυτό αδικία λοιπόν, τότε τι είναι αδικία;»

Ο κ. Παπαδήμος δεν απάντησε στις διαμαρτυρίες των μικροομολογιούχων, επικαλούμενος ότι το θέμα της ημερίδας είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νομισματική πολιτική και κατά πόσον αυτή μπορεί να συμβάλει προκειμένου να αμβλυνθούν τα κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση. Με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα πνεύματα ηρέμησαν και η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, V. Constancio.

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ από enet



από το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom