Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Στους 16 η Εθνική Ελλάδος με νίκη 2-1 (βίντεο με τα γκολ)

Φάνταζε άπιαστο όνειρο,που έγινε πραγματικότητα η πρόκριση της Ελλαδίτσας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου,μετά μάλιστα την τριάρα από την Κολομβία και τους σημερινούς δύο τραυματισμούς παικτών στην αρχή του αγώνα.
Κι όμως με εκπληκτική εμφάνιση και λίγη τύχη η Εθνική Ελλάδος σκόρπισε χαρά στους απανταχού Ελληνες

Μπροστά σε 45.000 περίπου θεατές και σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω ζέστης (29 βαθμοί) και υγρασίας στη Φορταλέζα της Βραζιλίας,στο γήπεδο Κάστρο, η Εθνική μας ομάδα έδωσε έναν αγώνα δίχως αύριο κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και ... πέτυχε την πρόκριση παρά τα τρία δοκάρια και τους δύο τραυματισμούς.

Με μαύρα περιβραχιόνια στο γήπεδο οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού,λόγω του θανάτου ενός εκ των αδελφών Τουρέ!

Πολύ δυνατά κι επιθετικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες, με τους Αφρικανούς να κερδίζουν τη μάχη της εξέδρας,που λόγω ονομάτων τους υποστήριζε με σθένος,αφού και οι δικοί τους οπαδοί ήταν λιγοστοί στο γήπεδο.

Δυστυχώς για την Ελληνική ομάδα πολύ νωρίς υποχρεώθηκε στην πρώτη της αλλαγή,αφού ο Κονέ τραυματίστηκε κι αποχώρησε στο 12'!

Στο 14' ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ,αλλά τον πρόλαβε ο Μπαρί.Ξανά στο 16' ο Σαλπιγγίδης μπήκε ωραία από δεξιά,αλλά η σέντρα του ήταν πολύ δυνατή.... έφυγε άουτ.

Η κακοδαιμονία της Ελλάδας συνεχίστηκε στο 24' με δεύτερη αναγκαστική αλλαγή,όταν αποχώρησε τραυματίας και ο Καρνέζης και τη θέση του πήρε ο Γλύκος!

Εκπληκτική ενέργεια των παικτών μας στο 33',όταν συνδυάστηκαν Χριστοδουλόπουλος και  Σαμαράς κι ο τελευταίος έβγαλε σε θέση βολής τον Χολέμπα,ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Κι ενώ τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάτι το ουσιαστικό στο παιχνίδι,αφού η Ακτή Ελεφαντοστού "βολεύονταν" και με την ισοπαλία,ενώ η Εθνική μας είχε το άγχος του γκολ που θα της έδινε τη νίκη,αλλά να διαφυλάξει και τα μετόπισθεν με μηδέν παθητικό κι επιπλέον σπατάλησε και δύο αλλαγές από το πρώτο 25λεπτο.

ΓΚΟΛ από τον Ανδρέα Σάμαρη στο 42'!Τραγικό λάθος στην άμυνα της Ακτής Ελεφαντοστού και συνεργασία Σαμαρά - Σάμαρη,ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Μπαρί γράφοντας  το 1-0.


Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την Εθνική Ελλάδος να κερδίζει και την Ιαπωνία να είναι ισόπαλη με την Κολομβία... Αν τα πράγματα μείνουν έτσι και στο δεύτερο πάμε στους 16....

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο κι μ' ένα καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου,που απέφερε δύο διαδοχικά κόρνερ....

Η Ακτή Ελεφαντοστού ανέβασε ταχύτητα στη συνέχεια,πίεσε ασφυκτικά την Ελληνική άμυνα,αλλά... οι Ελληνες ήταν εκεί που έπρεπε!

Στο 53' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με ατομική προσπάθεια έφτασε πολύ κοντά στο γκολ,με το σουτ του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Σιγά σιγά το ματς γίνονταν όλο και πιο δυνατό,καθώς στο άλλο παιχνίδι η Ιαπωνία έχανε 2-1 κι ήταν φανερό πως ο δεύτερος του ομίλου θα έβγαινε απ' αυτό το παιχνίδι της Φορταλέζα.Η Ελληνική ομάδα μπορεί να υστερούσε σε τεχνική,υπερτερούσε όμως της Ακτής Ελεφαντοστού σε πάθος και σε φάσεις για γκολ.

Φοβερό σουτ του Σαλπιγγίδη στο 58',διώχνει σε κόρνερ ο Μπαρί.
Στο 62' ο Τοροσίδης έφυγε μόνος του από τα δεξιά και κόπηκε την τελευταία στιγμή με φάουλ.
Κι άλλο οριζόντιο δοκάρι η Εθνική μας στο 68' σε σουτ βολίδα του Καραγκούνη από το ύψος της περιοχής!
Επέλαση του Χολέμπα στο 69' κόβεται αντιαθλητικά,φάουλ λίγο έξω από την περιοχή,εκτελεί ο Χριστοδουλόπουλος πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί.

Στο 74' ο νεοεισελθών Μπονί με πλασέ από κοντά  βάζει στη θέση του οδηγού την Ακτή Ελεφαντοστού ισοφαρίζοντας τον αγώνα.



Η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω κι επιμένει για ένα δεύτερο γκολ.
Ομως και τρίτο δοκάρι με τον Τοροσίδη στο 80',αυτή τη φορά το κάθετο αριστερό,στέρησε το γκολ στην Εθνική Ελλάδος.

Στο 84' ο Χριστοδουλόπουλος στοπάρει με το στήθος,σουτάρει... άουτ.Και πάλι στο 86' εκπληκτική φάση με τον Σαλπιγγίδη δεν καταλήγει γκολ...

Στο 90+2 ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι,που ήταν και δεν ήταν,το εκτέλεσε ο ίδιος χαρίζοντας στην Εθνική μας την πρόκριση και σε 10 εκατομμύρια Ελληνες λίγη χαρά.



Θα ήταν κρίμα κι άδικο  για την Εθνική μας μ' αυτή την εμφάνιση να μην πάρει την πρόκριση!

Ελλάδα: Καρνέζης(24' λ.τ. Γλύκος), Μανιάτης, Μανωλάς, Σαμαράς, Κονέ (12' λ.τ. Σάμαρης), Καραγκούνης(78' Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας.

Ακτή Ελεφαντοστού:Μπαρί, Μποκά, Κ. Τουρέ, Καλού, Τιοτέ(60' Μπονί), Ζερβίνιο (83' Σιό) , Ντρογκμπά(78' Ντιομαντιέ), Οριέ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Κολομβία κέρδισε 4-1 την Ιαπωνία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom