Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΤΩΡΑ: Φάκελο με σφαίρες στον Άρειο Πάγο πήγε ο... ταχυδρόμος!


Φάκελος που περιέχει τρείς σφαίρες από όπλο καλάσνικοφ παραδόθηκε πριν λίγη ώρα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Ασφάλειας για το περιστατικό.

Ως αποστολέας αναγράφεται το επώνυμο «Αλεπουδέλης» (πραγματικό όνομα του Οδυσσέα Ελύτη), χωρίς να υπάρχει πρώτο όνομα.

Ο φάκελος έφερε ετικέτα και στο εσωτερικό του κείμενο σε αρχαιοελληνική γραφή.
Ο συντάκτης του σημειώματος αναφέρει πως «όποιοι πήραν μέρος σε αυτή τη βρωμιά έχουν 15 μέρες να επανορθώσουν».

Προσθέτει πως διαφορετικά οι σφαίρες θα έρθουν «αθόρυβα και από μακριά».

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί σε ποια υπόθεση αναφέρεται ο συντάκτης, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, η αρχαιοελληνική γραφή παραπέμπει σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Ο φάκελος εντοπίστηκε από το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, και στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία και βρήκε τις σφαίρες.

update:Το κείμενο με τις ευθείες απειλές, αφήνει υπαινιγμούς για προφυλακίσεις πολιτικών προσώπων και στρέφεται εν γένει εναντίον της δικαιοσύνης, αλλά και πολιτικών: "Αν σε 15 ημέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σε αυτή τη βρωμερή υπόθεση, τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο Υπουργός, είτε η εισαγγελέας, είτε ο ανακριτής που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες".

Το όνομα "Αλεπουδέλης", που  αναγράφεται ως αποστολέας του φακέλου,όπως γράφουμε παραπάνω είναι το πραγματικό επώνυμο του ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη, ιδιαίτερη πατρίδα και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη,αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικές αρχές, αναφέρουν πως δεν αξιολογούν το περιστατικό ως κάτι πολύ σοβαρό, τουλάχιστον επί του παρόντος και ενώ την υπόθεση έχει, πλέον, αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Προβοκάτσια χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή το φάκελο με τις σφαίρες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τις 15:00 η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζει "αστεία προβοκάτσια" την υπόθεση και κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων: "Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον παρακρατικό μηχανισμό που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Καταδικάζουμε την αστεία προβοκάτσια με τον απειλητικό φάκελο στον Άρειο Πάγο. Διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν σταματά η ραγδαία εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom