Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δειτε live την κινητοποίηση κατά των Χημικών από τα Σφακιά (βίντεο)


Υπό τους ήχους της Κρητικής λύρας βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στη Χώρα Σφακίων η νέα διαμαρτυρία των Κρητικών πολιτών ενάντια στα τοξικά σκουπίδια που μεταφέρουν στην γειτονιά μας!

Η εν πλω ανθρώπινη αλυσίδα που προσπαθούν να σχηματίσουν με τα μικρά φουσκωτά σκάφη οι συγκεντρωμένοι στη νοτιοδυτική γωνιά της Κρήτης βρίσκει εμπόδιο τον καιρό που αποφάσισε…
να μην είναι σύμμαχος με τους ανθρώπους που επιθυμούν να κρατήσουν την λεκάνη της μεσογείου και γενικότερα το θαλάσσιο περιβάλλον καθαρό για τις επόμενες γενιές.

Η κατά διαστήματα δυνατή βροχή επιχειρεί να χαλάσει τα σχέδια των Κρητικών!






Το παρακάτω βίντεο ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Manolis Stefanakis


Από το Ηράκλειο αναχώρησαν το πρωί έξι λεωφορεία αντί των τεσσάρων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, καθώς ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος.

Αντίστοιχα από τα Χανιά αναχώρησαν πολύς κόσμου και αυτήν την ώρα στο παλιό λιμάνι των Σφακίων χιλιάδες πολίτες δίνουν το παρών στην πρωτότυπη διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «όχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα».

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ιδιοκτήτες φουσκωτών, καϊκιών, ιστιοφόρων, ενώ το επιβατηγό πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ «Δασκαλογιάννης», μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ετοιμάζονται να ανοιχτούν στα 3 με 5 μίλια από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο.

Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων προκειμένου να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο και θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης.
http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom